Günübirlik Kiralanan 10 Bin Ev Denetlendi

Günübirlik Kiralanan 10 Bin Ev Denetlendi

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığınca Kars'ın da dahil olduğu 81 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda günübirlik ev olabileceği değerlendirilen toplam 10 bin 419 ev kontrol edildi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığınca 81 ilde “Günübirlik Kiralanan Evlere Yönelik Denetleme-2” yapıldı.

Gerçekleştirilen bu denetlemede; genel güvenlik ve genel sağlık açısından risk teşkil eden unsurların engellenmesi, suça karışmış kişilerin takibi ve yakalanması, kayıt dışı ekonomi ile mücadele edilmesi ve terör örgütü mensuplarının örgütsel faaliyetler yürütebilecekleri göz önünde bulundurulduğundan terörle mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesi amaçlandı.

1.466 ekip ve 4.351 personel görev aldığı denetlemelerde;

·    Kimlik Bildirim Sistemine önceki tarihlerde kayıt alınan veya yapılan araştırmalarda konumları itibarıyla günübirlik ev olabileceği değerlendirilen toplam 10.419 ev kontrol edildi,

·        85 ev yeni kayıt altına alındı,

·        313 eve kapatılma işlem başlatıldı,

·        749 ev sahibine toplamda 2.676.385 TL para cezası uygulandı.

Ayrıca yapılan denetlemeler esnasında FETÖ üyesi olan 1 kişi  Cumhurbaşkanına hakaretten, 2 kişi uyuşturucu madde ticareti yapmaktan, 2 kişi çocuğun cinsel istismarı, 1 kişi cezaevi firarisi, 1 kişi dolandırıcılıktan, 2 kişi yaralamadan, 109 kişi diğer suçlardan olmak üzere, toplam 118 aranan şahıs yakalandı.Vize ihlali yapan 15 yabancı uyruklu şahısla ilgili ise sınır dışı işlemleri başlatıldı.

gunubirlik-kiralanan-10-bin-ev-denetlendi-(4).jpggunubirlik-kiralanan-10-bin-ev-denetlendi-(3).jpggunubirlik-kiralanan-10-bin-ev-denetlendi-(2).jpggunubirlik-kiralanan-10-bin-ev-denetlendi-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler