Güvenli Motosiklet Sürüş Eğitimi

Güvenli Motosiklet Sürüş Eğitimi

Kars Kağızman'da motosiklet sürücülerine güvenli sürüş ve motosiklet kullanımında nelere dikkat edilmesi hakkında bilgiler verildi.

Güvenli Motosiklet Sürüş Eğitimi

Kars Kağızman’da motosiklet sürücülerine güvenli sürüş ve motosiklet kullanımında nelere dikkat edilmesi hakkında bilgiler verildi. Kağızman Kaymakamı Kemal Duru “Kağızman’da 2014 yılında yapılan trafik kontrollerinde çoğu kişiye ehliyetsiz ve ruhsatsız ve kask kullanmama nedeniyle trafik cezası kesilmiştir” dedi.

İzmir’den gelen Bodrum Motosikletler Spor Kulübü Başkanı Abdurrahman Kılıç’ın organizesi ve Kağızman ana bayii Yunus Karakoçun desteğiyle Kağızman Kaymakamı Kemal Duru, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, Kağızman Emniyet Müdürü Erol Doğan, kuş adasında görev yapan Kağızmanlı Genç Hakim Ahmet Kılıç, Kağızman Kaymakamlık Yazı işleri Müdürü Murat Sarı ve çok sayıda motosiklet hayranları katıldı.

Kağızman ilçesinde trafik kontrolünde  tur atan motosiklet sürücüleri trafik kanunları ve motosiklet kullanımında nelere dikkat edilmesi hakkında bilgilendirildiler. Kağızman’da kasksız ve ehliyetsiz Motosiklet sürerken trafik kazası geçirip 30 gün yoğun bakımda kalan ve 22 ameliyat geçiren bir vatandaşın anlattıklarını çok iyi dinleyen sürücüler kesinlikle kasksız ehliyetsiz ve tescilsiz motosiklet kesinlikle kullanılmaması için uyarıldı. Motosikletler kulüp başkanı Abdurrahman Kılıç, “Buradaki amacımız; Kağızmanlı hemşehrilerimize Motosikletliler İçin Güvenli Sürüş Projesini anlatmaktır. Bu projeye başta Sayın Kaymakamımız Kemal Duru, Kağızman Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Yıldız ve trafik ekipteki arkadaşlarımız destek verdi. Fark edilme, güvenli sürüş teknikleri ve trafik kurallarına uyulması konularında motosiklet sürücülerinin bilinçlendirilmesi, toplumsal duyarlılığın arttırılarak can ve mal kaybının en aza indirilmesi ve önlenmesi amaçlandı.” diye konuştu.

Kanunu motosiklet Kağızman Ana bayisi Yunus Karakoç da, ”Kağızman’da motosikletlere yoğun ilgi olduğundan dolayı biz sattığımız müşterilerimize ilk önce trafik tescili yaptırmaları ehliyet olanları olmayanları da ehliyet almaları için uyarılarını yapıyoruz. Ehliyetsiz ve kasksız motosiklet satışı yapmıyoruz nedeni trafik kontrollerinde ehliyetsiz ve tescilsiz motosikletlere ceza kesildiği zaman belki ödeme güzü olan cezasını ödeyip motosikletini alıyor. Ama Allah korusun bir kaza yaptığı zaman sakat kalınca veya bir başkasının ölümüne sebep olunca vicdanen rahat olacak mı? Onun için biz kesinlikle ehliyetsiz ve kasksız kişilere motosiklet satmıyoruz sürenleri de gördüğümüz yerde uyarıyoruz. Ben kaza geçirdim kimse kaza geçirmemesi için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler