Güzel günler göreceğiz çocuklar

Güzel günler göreceğiz çocuklar

Kars Kafkas Üniversitesinde okuyan bir grup Kars Toplum Gönüllüleri Vakfı üyesi öğrenci, çocuk istismarına ‘Dur’ demek ve ‘havamı ve hayatımı karartma’ etkinliği için farkındalık oluşturmak amacıyla pedal çevirdi.

Tacettin DURMUŞ

Dereiçinde bulunan Kafkas Üniversitesi Konservatuvarı önünde bir ayara gelen öğrenciler, Tarihi İpekyolu  Cafe’nin sağlamış olduğu bisikletlere binerek, ellerinde taşıdıkları pankartlar eşliğinde pedal çevirerek Kars tabelasının bulunduğu bisiklet parkurunda yeninden bir araya geldi. Burada pankartlara yazdıkları sloganları okuyan ve masum bir çocuğun kafesteki çaresiz ve korunmasız halini kısa sessiz tiyatro oyunu şeklinde canlandıran gönüllüler, toplumun bazı kesimlerini bu konularda duyarlı olmaya davet ettiler.

Etkinlik sonunda gazetecilere açıklamada bulunan toplum gönülleri açtıkları pankartlarda da belirttikleri gibi, Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezinin raporlarına göre 2019 yılının ilk 3 ayında, 430 çocuğun istismara uğradığını söylediler. Ayrıca yaralanmalardan mağdur olan 968 çocuktan 168’inin 12 yaşın altıdaki çocuklardan oluştuğunu da belirten gönüllüler, cinsel istismara sürüklenen çocuk sayısının geçtiğimiz yıl 122 iken, bu yılın ilk 3 ayında 154’e yükseldiğine dikkat çektirler.

Öğrenciler hazırladıkları pankartlarda ayrıca ‘Güzel günler göreceğiz çocuklar. Bahar kokulu çocukları korumak, geleceği korumaktır. Çocuk susar sen susma, istismara sessiz kalma. Çocuk bedenime dokunma. Çocuklar gülsün dünya gülsün. Çocuklar ölmesin parklarda oynasın.” Şeklinde de ifadeler kullandılar.  

Edip Akbayram’ın ‘güzel günler göreceğiz çocuklar” şarkısı eşliğinde pedal çeviren öğrencilere, Kars Belediye Başkan yarımcısı Şevin Alaca, Muazzes Çağrıtekinci ve Kars Kent Konseyi Genel Sekreteri Onur Karahancı da destek verdi.

guzel-gunler-gorecegiz-cocuklar-(8).jpgguzel-gunler-gorecegiz-cocuklar-(9).jpgguzel-gunler-gorecegiz-cocuklar-(12)-001.jpgguzel-gunler-gorecegiz-cocuklar-(1).jpgguzel-gunler-gorecegiz-cocuklar-(3).jpgguzel-gunler-gorecegiz-cocuklar-(6).jpgguzel-gunler-gorecegiz-cocuklar-(20).jpgguzel-gunler-gorecegiz-cocuklar-(15).jpgguzel-gunler-gorecegiz-cocuklar-(18).jpgguzel-gunler-gorecegiz-cocuklar-(14).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler