Haberimize Vali Doğan’dan Destek!

Haberimize Vali Doğan’dan Destek!

Kars Valisi Rahmi Doğan, “Hedefimiz belli bizim vatandaşımıza, milletimize, devletimize hizmettir.” dedi.

Kars Manşet'te Volkan KARABAĞ (Özel Haber) imzalı yayınlanan "‘Nazlıcan Serin Yayla Çiçeği’nin Türkiye Galası Sarıkamış’ta Yapıldı" başlıklı habere Kars Valisi Rahmi Doğan'dan destek geldi.

www.karsmanset.com Yazı İşleri Müdürü Volkan Karabağ'ın ‘Nazlıcan Serin Yayla Çiçeği’nin Türkiye Galası Sarıkamış’ta yapıldı, sizin Senarist ve Yapımcılara bir çağrınız var mı? sorusu üzerine alt yapının tamamlanmadan açıklama yapmayı düşünmeyen Vali Doğan, Kars’ta yeni bir festivalin yapılacağını müjdeledi.

Kars Valisi Rahmi Doğan düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamada bulundu. Vali Doğan, yeni bir çalışmalarının da olduğu ve Kars’ta önceki yıllarda birincisi yapılan Altın Kaz Film Festivalini yeniden hayata geçirerek, ‘Kristal Kar - Altın Kaz Film Festivali’ adı altında önümüzdeki yıl yapılması planlandığını söyledi.

Vali Doğan’ın konu ile ilgili yaptığı açıklama şöyle: “Biliyorsunuz Altın Kaz Film Festivali’nin birincisi yapılmış, daha sonra ara verilmiş. Ben bunların eski dosyalarını çıkarttım. Belki onun adını da hafif değiştirerek ‘Kristal Kar - Altın Kaz Film Festivali’ şeklinde adını değiştirerek önümüzdeki yıla bir hazırlık çalışması yapıyoruz. İsmini de bu şekilde düşündük, ‘Kristal Kar - Altın Kaz Film Festivali’ şeklinde. Çünkü bizim Sarıkamış’ı tanıtmamız lazım. Geçen seneki önceki yapılan festivallerle ilgili dosyayı getirttirdim, arkadaşlar çalıştılar. Önümüzdeki yıla inşallah Eylül veya Ekim ayı gibi böyle bir festival düşünüyoruz.”

Bir gazetecinin ise Altın Kaz Film Festivali’nin yanında Kafkas Kültürleri Festivali’nin de yapıldığının hatırlatılması üzerine Vali Doğan, “Hepsini iç içe yapacağız. Burada böyle farklı farklı yaptığımız zaman, onları doldurma şansımız olmayabilir ama kendimize lokomotif etkinlik seçmemiz lazım. Birincisi Sarıkamış Şehitleri Anma Etkinlikleri, bir tanesi de Kristal Kar - Altın Kaz Film Festivali. Bunu yaptığınız taktirde burada bu etkinlik ciddi anlamda bir katma değer sağlar. Kars’a, Sarıkamış’a bir takım kazanımlar getirir. Bunun çalışmasını da yapıyoruz. Tabi bunların hepsini bir anda yapma şansımız yok. Altı, yedinci aylardayız. Dolayısıyla planlamak, projelendirmek ve hayata geçirmek bunların hepsi zaman istiyor, yani paranız varsa da gidip marketten ‘ben şunu anlıyorum’ deme şansınız yok. Bu işlerin hepsinin oturulup, konuşulup, tartışılıp projelerinin çıkması lazım ve uygulamaya geçmek lazım. Projelerin çıkması da yetmiyor. Benim karakterimde yok, ben planladıklarımı yaparım.” ifadesini kullandı.

“Hedefimiz belli bizim vatandaşımıza, milletimize, devletimize hizmettir.” diye Vali Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü: Gençlik Spor Müsteşarı Sarıkamış yolunu görünce kulağıma şunu fısıldadı; ‘Bunlar geçmiş yıllarda çok konuşuldu ama hiçbiri yapılmadı, sizi tebrik ediyorum, siz yaptınız ve kısa sürede yaptınız.’ ifade de bulundu. Benim çalışma stilim öyle değil. Ben başlar, yapar ve bitiririm. Sonra başkasına başlarım. Ben çocukluğumdan beri öyleyim. Benim yarım projem olmaz. Projemin sonunu da görmeden topa girmem. Yapamayacağım işlere de girmem, yaparım Allah’ın izniyle. Hedefimiz belli bizim vatandaşımıza, milletimize, devletimize hizmettir. Biz buraya gelmişiz, burada oturup muhabbet de edebiliriz, ben ilk geldiğimde de bunu ifade ettim burada toplantı yaparken bürokratlar bir sohbet gibi algılıyordu. Bu sohbet değil tabi biz iş yapacağız, bunu yapmak zorundayız, yapmamız lazım.

Batık bir Kayak Merkezinden şuan ki duruma geldiklerini hatırlatan Vali Doğan, “Kayak Merkezine yaptıklarımız ortada. Geçen yıl batık bir Kayak Merkezi varken bu sene kafeteryalarına kadar bizim işlettiğimiz çok uygun fiyatlara vatandaşa hizmet sunduğumuz işte turnikesinden tutun da, bakım ve onarımı bitmiş telesiyejine kadar her şeyini günü gününe takip ediyoruz, çalışıyoruz. Bunlar bu memleketin hakkı yani. Bunları yapmamak bu memlekete haksızlık. Bu kadar imkan bu kadar personel bu kadar kaynak varken bunları yapmamak burada yaşayan Karslılara insanlara haksızlıktır.” dedi.

Kars’ın eğitim duruma da değinen Vali Doğan, “Ben her ay okul müdürleri ile toplantı yapıyorum. Haftada da birkaç okula gidiyorum, derslere giriyorum. Şimdi 4 bin 600 tane öğrenmenin olduğu bir şehir ve okul sıkıntısı, yurt sıkıntısı olmayan bir şehirde Kars sıralamada 69’ncu sırada bu Karslının, Karslı çocukların hak ettiği bir durum değil. Kars artık Karslı çocuklar, Kars ile mücadele etmiyor, rekabet etmiyor, Erzurum ile rekabet etmiyor, Tokyolu çocuklarla, Madritlilerle, New Yorklarla ediyor. Moskovalılarla edecek. İletişim gelişti. Artık Dünya küçüldü. Dünya küçük bir köy haline geldi. Dolayısıyla bizim buradaki çocuklarımızı, bu çocuklarla rekabet edebilecek, onlarla mücadele edebilecek yapıda yetiştirmemiz lazım. Eğitim bizim için çok önemli, altyapı bizim için çok önemli.” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler