Hain darbe girişimi hafızalardan silinmiyor

Hain darbe girişimi hafızalardan silinmiyor

15 Temmuz hain darbe girişimi, 2. yıldönümünde Cumhurbaşkanlığı himayesinde tüm Yurtta olduğu gibi Kars’ta da düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Anma etkinlikleri kapsamında ilk olarak Kars Garnizon Şehitliğinde tören düzenlendi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve Milletvekili Yunus Kılıç’ında da katıldığı törende, başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve okunan İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Daha sonra burada bulunan Şehitlik Müzesi gezildi. Ardından da tüm şehitlerin ruhları için Kuran-ı Kerim okundu. İl Müftüsü Mehmet Genç’in okuduğu dua ve Fatihaların ardından törene katılan Kars Valisi Rahmi Doğan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Milletvekili Yunus Kılıç, 14. Mkz. Piy. Tug. Kom. Turan İnan, Kars Eski Milletvekili Selahattin Beyribey, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay, Osman Kılıç, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ve daire müdürleri şehit mezarlarına karanfiller bıraktı.

Şehitlikteki törenin ardından Evliya Camisinde öğlen namazı öncesi 15 Temmuz şehitleri için mevlidi şerif okundu ve okunan hatmi şeriflerin duası yapıldı. Anma etkinlilikleri daha sonra Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü Konukevinde şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri onuruna yemek verildi.

Anma etkinlikleri akşam da Kars Emniyet Müdürlüğü önünde devam edecek. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunacak. 15 Temmuz darbe girişiminin ve darbeye karşı oluşturulan zaferi anlatan slayt gösteri yapılacak. Marşlar ve ilahiler dinlenecek. Kuran- ı Kerim okunması ve duaların ardından protokol konuşmaları yapılacak. Anma programı saatler 00.13’ü gösterdiği sırada il genelindeki tüm camilerde deş zamanlı olarak sala okunacak. Anma programı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın televizyon kanallarından yapacağı konuşma canlı olarak alanda kurulan ekrana yansıtıldıktan sonra son bulacak.

hain-darbe-girisimi-hafizalardan-silinmiyor-(2).jpghain-darbe-girisimi-hafizalardan-silinmiyor-(3).jpghain-darbe-girisimi-hafizalardan-silinmiyor-(4).jpghain-darbe-girisimi-hafizalardan-silinmiyor-(5).jpghain-darbe-girisimi-hafizalardan-silinmiyor-(6).jpghain-darbe-girisimi-hafizalardan-silinmiyor-(7).jpghain-darbe-girisimi-hafizalardan-silinmiyor-(9).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler