Karslı şehit köyünde toprağa verildi

Karslı şehit köyünde toprağa verildi

Hakkari Şemdinli'de terör örgütü PKK tarafından Beyyurdu Karakolu'na dün sabah saatlerinde düzenlenen saldırıda şehit olan Karslı Volkan Yulalı'nın cenazesi Kars'ın Digor İlçesi'ne bağlı Şenol Köyü'nde gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.

Kars Devlet Hastanesi’nden alınan şehidin cenazesi konvoy eşliğinde Digor’un Şenol Köyü’ne götürüldü. Şehidin naşı önce evine oradan da hiç beklenmeden askerlerin omuzlarında cenaze marşı eşliğinde köy mezarlığına götürüldü.
Akrabalarının fenalık geçirdiği törende şehidin bir çok yakını fenalaştı. Fenalaşanlar  ambulanslarda tedavi edildi.
Şehidin annesi Tevrat Yulalı ve kız kardeşlerinin feryatları adeta göğe yükseldi.
Digor müftüsünun kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit P. Er Volkan Yulalı dualar ve gözyaşlarıyla toprağa verildi, şehitten helallik istendi.
KIZ KARDEŞLERİ İSYAN ETTİ
Şehidin kız kardeşleri ve yakınları yaşananlara isyan ederek, “Yeter bu kan dursun artık, Hiç Bakanların, zenginlerin çocukları Güneydoğu’ya askere gidiyor mu?. Hep garibanların çocukları gidip ölüyor. Aslında hepsi de kardeştirler, polis, asker hepsi kardeştir. Kardeşi kardeşe kırdırtıyorlar. Onların çocukları da Güneydoğu’ya gitsinler bakalım.” diye feryat ettiler.
Törene; AK Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, Kars Valisi Ahmet Kara, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Ardahan Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Gemirci, Digor Kaymakamı Serkan Şeker, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven,  Şehitin basası Saik Yulalı, şehidin kardeşleri ile yakınları ve köylüler katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler