'Hakkımızı Helal Etmiyoruz'

'Hakkımızı Helal Etmiyoruz'

Disk Genel İş Sendikası Kars Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında Kars eski Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş hedef alınırken, yeni belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da tebrik edildi.

'Hakkımızı Helal Etmiyoruz'

Disk Genel İş Sendikası Kars Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında Kars eski Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş hedef alınırken, yeni belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da tebrik edildi.

Disk Genel İş Sendikası Kars Şube Başkanı Mesut Özer'in yayınladığı basın açıklamasında çalışan işçiler olarak şu ifadeler yer aldı:

Öncelikle Kars Belediyesi işçileri olarak 30 Mart 2014 Pazar günü yapılan yerel seçimler sonucunda Kars Belediye Başkanlığına seçilen Sayın Murtaza Karaçanta’yı tebrik eder başarılar dileriz.

Beş yıldır Kars belediyesi işçilerini düşman olarak gören, ayrımcı, ötekileştirici ve şöven uygulamalarıyla biz emekçileri hedef alan eski belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’a hakkımızı helal etmiyoruz. Seçime birkaç gün kala bile işçileri tehdit eden Nevzat Bozkuş, işçi düşmanı olduğunu tüm Kars halkına göstermiştir. Tüm Kamuoyunun bildiği gibi Nevzat Bozkuş 2009 yerel seçimleri öncesi yürüttüğü seçim kampanyasında Kars halkına ve belediye personeline verdiği hiçbir sözü tutmamıştır. Göreve geldikten sonra hiçbir personeli işten çıkarmayacağı sözünü veren Nevzat Bozkuş görevi devraldıktan bir hafta sonra 60 taşeron işçisi arkadaşımızı işten çıkarmış aileleri ile birlikte mağdur etmiştir. Kendine muhalif olduğunu düşündüğü 300 personeli düşmanca bir anlayışla başka kurumlara gönderen Nevzat Bozkuş yeni işe aldığı işçilere de aynı düşmanca tavırla yaklaşmıştır. Belediye başkanı beş yıl boyunca çalışana haksızlık edip kendi işe aldığı 270 taşeron işçisini yasal güvenceye kavuşturmamıştır.Değerli Kars halkı, belediye çalışanları her türlü olumsuz hava koşullarında bile kentin en ağır işlerinde çalışmaktadır.Bir çoğunuzun bakmaya bile dayanamadığı evsel atıkları, kanalizasyon atıklarını ve çöpleri elleriyle temizleyen emekçilerdir. Takdir edersiniz ki bu denli olumsuz koşullarda çalışan ve hiçbir sosyal hakkını hatta maaşını bile zamanında alamayan belediye çalışanları her seçim döneminde büyük sıkıntılar yaşamaktadır.300 işçiyi ihtiyaç fazlası olarak başka kurumlara sürgün eden Nevzat Bozkuş Türkiye de yüzde elli civarında oy alan iktidar partisinin Kars adayı olarak 3.parti olmuştur. Umarız İktidar bu basiretsizliğin hesabını Kars’tan değil de Nevzat Bozkuş'tan sorar çünkü açık bir şekilde Fetullah Gülen'in hedefine hizmet etmiştir. İşçiye düşmanlık eden, Kendinden önceki dönem işe giren işçilerden başlayarak geçmiş dönem yapılan her şeyi yok eden Nevzat Bozkuş yanlışlarının bedelini ödemiştir. Çalışanları öteki sayan, haklarını gasp eden ve personelde kıyım yapan Nevzat Bozkuş’u ucube ilan ediyoruz. Kars Asıl şimdi ucubeden kurtuldu. İşsiz kalmakla karşı karşıya kalan işçilerin üyesi oldukları HİZMET-İŞ sendika yönetimi de en az belediye başkanı kadar bu olumsuz tablodan sorumludur.

Saygı değer Kars halkı görevi bırakan bir belediye başkanı hakkında gittiği gün açıklama yapmayı doğru bulmuyoruz. Ancak yaşanan gelişmeler bizi böyle bir açıklama yapmak zorunda bırakmıştır. Belediye İşçileri olarak daha önce de olduğu gibi yeni seçilen belediye başkanı ile uyum içerisinde çalışıp iş yerinde iş barışını sağlamak için her türlü gayreti göstereceğiz. Sayın Belediye başkanı Murtaza Karaçanta’yı tekrar tebrik eder yaşanabilecek olumsuzluklara dikkatini çekmek isteriz. 

Önceki ve Sonraki Haberler