ANKET
Karsspor'u başarılı buluyor musunuz?
Karssporu başarılı buluyor musunuz?
NÖBETÇİ ECZANE
ÇOK OKUNANLAR
YORUMLANANLAR
GAZETE BAŞLIKLARI

Video Haber
E-POSTA LİSTESİ
PİYASALAR
IMKB
59.867
DOLAR
1,5080
EURO
1,9625
HAVA DURUMU
Kars 6 / 29 °C
Ardahan 6 / 27 °C
Iğdır 15 / 30 °C
Erzurum 4 / 28 °C
Ankara 15 / 36 °C
İstanbul 25 / 29 °C
İzmir 24 / 35 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Halis Ağa'yı sevindirecek haber

Halis Ağa'yı sevindirecek haber

12 Şubat 2010 / 10:52
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Toprak Holding'in gayrimenkullerinin satılmasına ilişkin kararın iptalini kabul etti

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından Toprak Holdingin gayrimenkullerinin satılmasına ilişkin kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması isteminin reddine yapılan itirazı kabul etti. Kurul, konuyla ilgili bilirkişi incelemesi yapılması gerektiğine hükmetti.

Toprak Holding adına Halis Toprak ile oğulları Ahmet ve Mehmet Toprak, Toprak Grubunun TMSF'ye olan borçlarının tasfiyesini sağlamak amacıyla gayrimenkullerinin satılması ve borç tutarının tahsili için takibata geçilmesine, şahsi iflas mali sorumluluk davalarına devam edilmesine ilişkin Fon Kurulunun 9 Ocak 2009 günlü kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştayda dava açmıştı.

Danıştay 13. Dairesi, yürütmenin durdurulması istemini reddetmişti. Davacı Halis Toprak, karara itiraz ederek, yürütmenin durdurulmasına karar verilmesini istedi.

İtirazı görüşen Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Toprak'ın itirazını kabul ederek, konuyla ilgili bilirkişi incelemesi yaptırılması gerektiğine karar verdi.