Halk gözünü Bakan’a diker!

Halk gözünü Bakan’a diker!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Selim ilçesini ziyaretinde Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı, tarım ve hayvancılık alanındaki yatırım ve hibelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Halk gözünü Bakan’a diker!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Selim ilçesini ziyaretinde Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı, tarım ve hayvancılık alanındaki yatırım ve hibelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz yıllarda samanın 1 TL’ye satılmasıyla çiftçilerin sıkıntı çektiklerini belirten Belediye Başkanının bu nedenle tarım ve hayvancılık bakanlığının bu bölgeler için çok önemli olduğunu ve halkın Tarım Bakanının ağzından çıkacak sözleri çok önemsediğini “Halk gözünü Bakan’a diker!” sözleriyle dile getirdi.

Bakan Eker’in Selim ziyaretinde konuşma yapan Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, “Başı merhamet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan ramazan ayı içerisinde ilçemize yaptığınız ziyaretten dolayı Selim belediye başkanı olarak Selim halkı adına hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. AK Parti iktidarının 3 Kasım 2002’den beri gerek sağlık alanında, gerek ulaştırma alanında, gerek eğitim alanında çok önemli hizmetleri oldu. Ama bizi en çok ilgilendiren tarım ve hayvancılık alanındaki hizmetlerdi. Başbakanımızın liderliğinde, sizin kontrolünüzde yapılan hizmetler bizleri memnun etmiştir. Öncelikle çiftçiye, tarım ve hayvancılık yapan kesimlere yaptığınız hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi ilçem adına sunuyorum. Tabi ki tarım ve hayvancılık denildiği zaman bizim bölgemiz gözünü hep tarım bakanına diker. Tarım bakanımız acaba ne söyleyecek diye onu bekler. Allah’a hamd olsun yapılan desteklerle bu ziyadesiyle yapıldı. Üzülerek söylüyorum ama geçmiş bir iki yıl önce ufak tefek sıkıntılar yaşandı. İşte malumunuz çok büyük yardımlarınız da oldu. Samanın 1 TL olması gibi bir takım sıkıntılar yaşadık. Ama o dönemi atlattık. Hamd olsun şu anda sıkıntılar aşıldı. Çok güzel bir piyasa var. O piyasanın devam etmesi adına Selim halkı adına gerçekten sizden istirham ediyoruz. Böyle olmasını da can-ı gönülden istiyoruz. Bu bağlamda gerçekten ilçemize yaptığınız ziyaretlerden dolayı ve bizi şereflendirdiğiniz için size çok teşekkür ediyorum. Hürmetler sunuyorum. Şimdiden de bayramınız mübarek olsun. Saygılarla Allah’a emanet olun.” dedi.

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç da, “Coşkun başkanımız biraz önce çok güzel özetledi. AK Parti ile beraber siyaset ve siyasetçiler zaten sürekli vatandaşla beraber, halkın içerisindeler. Tabiri caizse en az gittiğimiz yer evimiz. Hep vatandaşın yanındayız. Kars’a da son yıllarda siyasetin hareketliliği ve hızlılığıyla beraber, vatandaşla beraber siyaset yapılmasıyla beraber ayda, iki ayda, üç ayda bir sayın bakanlarımız ilçelerimize kadar sizleri ziyaret ediyorlar. Dertlerinizi dinliyorlar. Sorunlarınızı paylaşıyorsunuz. İnanın bu paylaşımlarınız çok önemli. Bölgenin ihtiyaçlarına yönelik çözüm önerileri orada derlenip toparlanıyor ve bir projeye dönüşüyor. Vatandaşın ihtiyaçlarına cevap verecek hale geliyor. Bütün bakanlar hükümetin birer ferdi ve önemli işleri var. Ama bu bölgenin geçimi tarım ve hayvancılık olduğu için gıda tarım ve hayvancılık bakanı. Bu anlamda halk gözünü hep bakana diker. Bu kötü manada değildi. Sizin söylediğiniz, sizin yaptığınız ve burada söylediğiniz projeleriniz buradaki yaşam standartlarının yükselmesi insanın bu toprağa verdiği emeğin karşılığını alabilmesi açısından son derece önemli.  Bu yıl insanımız toprağı seviyor. Bu yıl insanımız hayvanı daha çok seviyor. Ona daha çok emek ediyor. Dolayısıyla tarım bakanının yapmış olduğu katkıyı biliyor. Bunun hep böyle devam etmesini arzu ediyor. Geçen yıl çiftçinin kötü yılıydı. Sıkıntısını en çok siz çektiniz. Buradan her canınız sıkıldığında, her bağırdığınızda bize ulaştığınızda biz gece de olsa sayın bakanımızı ziyaret ettik. Zaten bölgedeki ekipler, teşkilatlar her şeyden haberdar. Geceler boyunca bu sıkıntınızı çözmek için bize büyük destek verdiler. Yine aranızdalar. Bugünde burada sorunlarınızı paylaşacağız. Ama bu yılın hayvancılık açısından çiftçinin iyi yılı olduğunu biliyoruz. Böyle sürmesini umut ediyor ve kendi ilçem olmasıyla da ev sahibi yapmak durumundayım. Sayın bakanımıza hoş geldiniz diyor hepiniz adına saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

Bakan Mehdi Eker ise, “Son 1.5 yıl içerisinde benim Kars’a üçüncü gelişim. Bugün de nasip oldu Selim’de sizlerle beraberiz. Öncelikle tabi mübarek bir ay içerisindeyiz. Ramazanınızı tebrik ediyorum. Sonlarına doğru geliyoruz. Allah, nice ramazanlara sağlıkla, afiyetle, huzurla kavuşmayı nasip etsin. Bu ramazan ayında kan dökülmesinin haram olmasına rağmen Filistin’de Müslümanlar bomba yağmurları altında inim inim inlemekte. Suriye’de, Irak’ta yine Müslümanlar başka Müslümanlar tarafından katledilmekte. Başka coğrafyalarda bu ramazanda gerçekten Müslümanların yüreği kan ağlıyor. Allah bu ramazan âlemini Müslümanlar ve bütün İslam âlemi için huzura ve barışa vesile kılsın. Hayır dualarınıza gerçekten bütün İslam âleminin ihtiyacı var.” şeklinde konuştu.

Bakan Eker ayrıca, “Ne zaman buraya gelsek bu bölgenin ihtiyaçlarını gözden geçiriyoruz. Acaba burada tarım ve hayvancılıkta eksiklikler ne? Bunları tespit edip, projelendirip ve bunların çözümü yönünde de tedbirler alıyoruz. Daha önceki Kars ziyaretlerimde bana buradaki hayvan üreticileri en büyük sorunlarının barınak olduğunu söylemişlerdi. Bunu projelendirip, Doğu Anadolu bölgesini içine alacak şekilde barınaklarında problem olan yetiştiricilere barınaklarını modernize etmeleri ve yeni barınak yapmaları halinde %50 hibe destek projesi başlattık. Geçen ay bakanlar kurulumuz bunu imzaladı. Dolayısıyla üreticinin daha iyi randıman alabilmesi için bu barınaklarını yenileştirmesi gerekiyor. Hem küçükbaş için hem büyükbaş için. Hayvan yetiştiricilerini ilgilendiren daha önceki desteklere ilaveten yeni bir destek getirdik. Buda geçen ay bakanlar kurulu kararıyla yürürlüğe girdi. Şimdi uygulamalarına başladık. Şimdi bu bölge besi danası alıp yetiştirip ve besin malzemesi olarak batıdan gelen büyük çiftlik sahiplerine satıyor. Bizim buranın hayvanlarının randımanı biraz daha düşük. Biz diyoruz ki etçi ırklarla bunların tohumlamasını yapalım. Alacağımız ilk buzağının randımanı %30 daha yüksek olur.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için Selimlilerde oy da isteyen Bakan Eker şunları söyledi:

“Herkes kendi elleriyle gidip cumhurbaşkanlığı için oy kullanacak. Değerli kardeşlerim biz AK Parti milletvekilleri olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanımız olarak gösterdik. Sayın başbakanımız 11 yıldır çok partili dönemde en uzun başbakanlık yapan ve bunu en güzel bir şekilde yerine getiren kişidir. Türkiye’nin sorunlarını biliyor. Dünyanın sorunlarını biliyor. Kendini halkına adamış, dur durak bilmiyor. Gecesi gündüzü yok. Temposunda şu kadar bir azalma meydana gelmedi. Büyük bir tempoyla durmak yok yola devam diyerek devam ediyor. Şimdi Türkiye cumhuriyetinin cumhurbaşkanlığına aday. Biz diyoruz ki hiç kimse sayın başbakanımız kadar o makama hazır bir şekilde buraya gelmedi. Cumhurbaşkanlığına sayın başbakanımızın gelmesiyle daha demokrat, daha kalkınmış, daha öncü, daha sivil bir ülke olacağız. Kürt meselesini barış ve kardeşlik içerisinde çözmüş, herkesi kucaklayan, Kürt, Türk, Laz, Çerkez demeden kardeşlik içinde çözüm sürecini başlattık. Bakın sayın başbakanımız dedi ki ben başbakan olarak ta çözüm sürecinin başındayım cumhurbaşkanlığı seçildiğim takdirde de yine aynı şekilde bu sürecin arkasında olacağım. 76milyonun kardeşçe yaşadığı, devletine, milletine daha çok bağlı olduğu bir sistem inşa edeceğiz. Önümüzde ki cumhurbaşkanlığı seçimi bu bakımdan da son derece önemli. Ekonomik meseleler zaten belirli bir safhada gidiyor.  10 Ağustos da biz seliminde en iyi şekilde bizi destekleyeceğine inanıyoruz. O milletine aşık, milletine sevdalı.  Milleti de o evladının değerini biliyor. Yaptığı hizmetleri biliyor. Bu güne kadar milletimiz AK Parti ye hep en yüksek şekilde oy verdi. Bundan sonra da yeni bir seçime yeni bir şekilde kalkınmış bir şekilde ülkemiz girecek. Değerli kardeşlerim bu ramazan gününde sizlerle beraber olmakta benim için son derece önemli.  Ramazanınızı ve yaklaşan bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Allah’a emanet olun.” kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler