'Halka hizmet Hakk’a hizmet'

'Halka hizmet Hakk’a hizmet'

Kars'ın Selim İlçesi Belediye Başkanı Coşkun Altun, projelerini gazeteilerle paylaştı. KHA Kurucu Bedir Altunok'un sorularını cevaplayan Altun, Selim'i daha yeşil ve daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için ekibiyle birlikte yoğun bir çalışma içinde

'Halka hizmet Hakk’a hizmet'

Kars’ın Selim İlçesi Belediye Başkanı Coşkun Altun, projelerini gazeteilerle paylaştı. KHA Kurucu Bedir Altunok’un sorularını cevaplayan Altun, Selim’i daha yeşil ve daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için ekibiyle birlikte yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

HALKA HİZMET HAKK’A HİZMET

“Biz halka hizmet Hakk’a hizmet’ anlayışıyla yola çıktık” sözleriyle konuşmasına başlayan Selim İlçe Başkanı Coşkun Altun, “Ben öncelikle şunu ifade etmek istiyorum; Bizim anlayışımız ‘halka hizmet Hakk’a hizmettir’ anlayışıdır. Biz yola çıkarken samimi duygularla çıktık. İlçemiz gelişmeye müsait bir ilçe. Bu nedenle ilçemizde önceliklerimiz nelerdir. Bu önceliklerimiz arasında da en öncesi neyse onu uygulayarak başladık. Selim halkına bana desteklerinden dolayı sizlerin aracılığıyla teşekkür ediyorum. Biz de onlara her alanda layık olmaya çalışacağız. Benden önceki arkadaşa da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Aynı teşkilatta çalışıyorduk onunla. Siyasette olmazsa olmazlardan biri ekip ruhuyla çalışmaktır. O bilinçle çalıştığımız için başardık. Ona yeni görevinde başarılar diliyorum.” dedi.

SELİM’İN EN BÜYÜK PROBLEMLERİNDEN BİRİ SU PROBLEMİDİR

İlçenin en büyük problemi olan su konusunda titiz bir çalışma yürüttüklerini belirten Altun, “Biz Temmuz ayının sonlarına doğru kazmayı vuracağız, yer tespiti yapacağız. Bu sorunun çözümü noktasında. Belediyeyi aldığımız ilk günden itibaren bizim kovaladığımız en önemli iş buydu. Yani öncelikle Selim’in asli sorunu bu. Doğanpınar dediğimiz şuan ki mevcut şebekemizi biz rehabilite edeceğiz çünkü biliyorsunuz As-Pes borular kanserojen madde üretiyor. Bir an önce o güzel suyumuzu Selim halkının hizmetine sunacağız.” diye konuştu.

İMAR ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRIYORUZ

Altun, imar çalışmalarıyla ilgili de, “Güzel projelerimiz var ancak bunları zamana yayarak yapacağız. Bu yıl ki projelerimizin arasında Selim’i ve Selimliyi ilgilendiren imar alanında çalışmalarımız var.” şeklinde konuştu.

MEZBAHANEYİ GENİŞLETECEĞİZ

Altun daha sonra şunları söyledi:

“Özellikle bölgemiz tarım ve hayvancılık bölgesi. Daha önce Serhat Kalkınma Ajansı bize Doğu Anadolu’nun en güzel hayvan pazarını yaptı. Biz bu hayvan pazarını ve yanındaki mezbahaneyi kapasite olarak geliştirmek ve genişletmek istiyoruz. Serhat Kalkınma Ajansı’nın proje başvuruları belli bir tarihte oluyor. O tarihte seçim dönemine denk geldiği için biz 2014’ü geçirdik. Seneye proje başvurusu belli olduğu zaman biz mezbahanemizi daha da geliştirmek için güzel bir proje hazırlayıp, Serhat Kalkınma Ajansı’na sunacağız. Hayvan yetiştiricilerimizin Erzurum’da değil burada rahatlıkla kesin yapabilecekleri mezbahane yapmayı planlıyoruz.

PARK VE YEŞİL ALAN

Park ve yeşil alanlarda çok önemli. Özellikle bizim Selim’e giriş kısmından itibaren kaldırım ve yol çalışmalarımız olacak. Selim’i güzel bir doğaya, güzel bir yeşile kavuşturacağız. Selim’in yaşanabilir yeşil bir Selim olması için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

İKTİDAR DESTEĞİNİ DE ALACAĞIZ

Ben 3 dönem ilçe başkanlığı yaptım. İktidar olmazsa olmazımızdır. Çünkü; sonuçta milletvekillerimiz ve AK Parti bizim arkamızdadır. Yapacağımız her şeyde onların desteğini alacağız. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi gibi yerlerde küçük belediyelerdeki gelir bellidir. İlçelere gelen gelir belli. Bazen çalışan personeli ödemeye bile yetmeyebilir. Bu nedenle burada öz kaynaklar önemlidir. Ancak bizde o da yok, dolayısıyla iktidar desteğini alacağız. Turizmde kalkınmada öncelikli ilçeler arasında Sarıkamış’ın olduğu bir proje yapıldı. Projeye bizi de aldılar. İnşallah bundan sonra da turizm bakanlığından yararlanabileceğiz. Bu iktidarın bize verdiği bir avantaj. Şu anda SUKAP projesi mesela; eğer sizin projeniz 6 trilyon tutuyorsa SUKAP Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kanalıyla yarısını o hibe ediyor, karşılıyor. Bu da iktidarın, hükümetimizin bize bir faydasıdır. Tabi daha sayamayacağımız birçok desteği var.

PROJE ÜRETEREK İLÇEMİZE KATKI SAĞLAYACAĞIZ

Benim belediyecilik anlayışım ne ‘bulayım satıyım’ anlayışı değil, biz proje üreterek ilçemize katkı sağlarız. Çünkü projen olmazsa, yapabileceğin pek bir şey olmaz. Kırsal Kalkınma Ajansı aslında daha çok özel sektöre önem veriyor ama biz belediyeye teşvik edeceğiz. Biz de onlara yardımcı olacağız. Onlar burada süt üreticiliği bunun yanında damızlık hayvan üreticiliği desteğindeler ama daha çok belediyelere özellikle kesimhane konusunda birbirimizin desteğini alacağız. Sosyal destek anlamında SODES’i de kullanacağız. Bizim projelerimiz arasında Erzurum-Kars arası yaptığımız bir deremiz var. Bisiklet sürme, yürüme gibi aktiviteler adına güzel düşüncelerimiz var.

ENGELLİLER YAŞAM MERKEZİ’Nİ AÇIYORUZ

Eğitim alanında da çalışmalarımız, projelerimiz var. Mesela kaymakamlıkla ortaklaşa yürüttüğümüz projelerimiz var. Kaymakamlığın seçimden önce yürüttüğü Engelliler Yaşam Merkezi’nin de dahil olduğu ve bizim de katıldığımız bir proje var. Engelliler Yaşam Merkezi, engelli çocukları ailelerinden sabah eve kadar giderek alıyor. Akşama kadar bütün bakımlarını yapıyor, onlarla ilgileniyor. Böylece aileler işlerine gidebiliyor, işlerini gönül rahatlığıyla halledebiliyorlar. Akşam engelli vatandaşımızı, kardeşimizi evine kadar bırakıyorlar.

İLÇEMİZE CİRİT ALANI VE AT BİNİCİLİĞİ TESİSİ KURULACAK

Kaymakamlıkla birlikte bu yıl bu ilke imza atacağız. Ciritle ilgili bölgesel yarışları burada yapmaya çalışıyoruz. Geçen yıllarda yapıldı, bu yıl da yapılacak hatta seçmeler vardı. Bununla ilgili yine kaymakamlıkla ortak çalışmamız var. Cirit alanı ve at biniciliği tesisi kurulacak.

HAYIRSEVERLERİMİZE TEŞEKKÜRLER

Selim’in bir özelliği de şu: Hayırseverlerimizin bize çok büyük desteği var. Tabi bunda istemek, istemesini bilmek çok önemli. İstemesini bildikten sonra herkes gelip memleketine illaki bir şey yapar. Bu konuda özellikle Selimli işadamlarına Kafkas Haber Ajansı aracılığıyla teşekkür etmek istiyorum. Çünkü Selim’i duydukları zaman yapamayacakları iş yok. Yapılan kız yurtları, okul; devlet adı altında, devletin yapacağı birçok şeyi hayırseverlerimiz sağ olsunlar yaptı. Rahmetle anıyoruz mesela, Celal Aras hem Öğretmenevi yaptı, hem Anadolu Lisesi hem de Hatıra Ormanı yaptı. Kağızman’da Latif amca hanımı adına okul yaptı. Celal Kahraman Yaylacık Köyümüzden çıkmıştır ama ne köyünü ne de yurdunu asla unutmadı. Yapılan birçok yardım var, saymakla bitmez. Allah hepsinden razı olsun. İnşallah yardımları devam edecek. Mesela yapacağımız gençlik merkezinde yine bizim İzmirli işadamımız yapacak. İstenilen şey ilçeniz için faydalıysa zaten bu anlaşılıp yardım ediniliyor duyarlı kişiler tarafından.

GENÇLİK MERKEZİ

Bizim hayırseverimizden gençlik merkezi kurulmasını isteme sebebimiz şu: Gençlerimi kahve köşelerinden kurtarmak, burada ikamet eden memuru olsun, çalışanı olsun sosyal aktivite adı altında bir şeyler sunabilmektir. Anlayışımız bu. Sonuçta bu memleket bizim, bu ilçe bizim. Bu ilçedeki kardeşlerimiz bizim. Kötü yollara düşmemeleri için yanlış alışkanlıklar edinmemeleri için elimizden geleni yapmak kaldı ki bu bir ilçeye yapılacak en güzel hizmetlerden biridir. Gençlerimizi kurslara yönlendirerek bir şeyler yapabiliyor olma duygusunu, üretme duygusunu yaşamalarını istiyoruz. İşte saz kursu, gitar kursu gibi birçok kurslarımız olabilir bu çalışmalarımız arasında. Gençlik merkezi bu tür şeylere hizmet ettiği için kadınlarımız için de kurslar açabiliriz. Hayırseverimiz yörenin mimarisini de yansıtacak insanlarımıza faydalı olan bir gençlik merkezi yapacak inşallah.

2009’DAN BU YANA İTKİDARIN İMKANLARINI İLÇEMİZE SEFERBER ETTİK

Ben benden önce burayı yöneten büyüklerimden, kardeşlerimden şunu beklerdim: Hep popülist politika yapılmış. Biz AK Parti olarak 2009’da belediyeyi aldık. Biz iktidarın imkanlarını buraya seferber ettik. Dedik ki ne yapabiliriz? 2009’da bu bina yoktu mesela. ‘Benim adamım kazansın ama hizmet etmezse de etmesin.’ anlayışı vardı. Biz onu yıkmaya çalıştık. Burada olması gereken hizmet anlayışıdır.

EN BÜYÜK HAYALİM...

Belediye başkanı olarak benim en büyük hayalim yeşil bir Selim. Toz olmayan, çamur olmayan, insanların rahat ve özgür bir şekilde hüküm sürebileceği, yaşayabileceği bir Selim. Caddesiyle olsun, sokağıyla olsun bütün ilçelere örnek olabilecek bir Selim hayal ediyorum. Sarıkamış gibi engebeli sokakları yok, dümdüz bir yer Selim. Dolayısıyla başka bir ilçede 10 liraya yapacağın işi Selim’de 5 liraya yaparsın. 5 yıllık belediye başkanlığı süremi ben 3 yıllık olarak hesaplıyorum. Çünkü; kış mevsimi çalışma zamanını kısıtlıyor. Çalışma süremiz iklim koşullarından dolayı yılda 6 ay. 3 yılda neler yapabilirim hesabını yapıyorum. Kışın vatandaşa yapabileceğin en büyük hizmet kar küremek. Mesela ben taş ihalesi yapmışım, yol yapacağım. Henüz başlayamadım çünkü; yağmur fırsat vermiyor. Gerçi yağmur berekettir, ona da ihtiyaç vardı. Uzun vadeli yatırımların yanında benim yapabileceğim en güzel şeylerden biri yemyeşil bir Selim. Selim gerçekten halim selim bir ilçe. Memuruyla, burada çalışan öğretmeniyle birlik ve beraberlik içinde yaşayan, birbirine saygı duyan sevgi dolu bir ilçe.

SELİMLİ BİZE GÜVENSİN

Selimli bize güvensin Allah’ında izniyle bize verdikleri desteği boşuna çıkarmayacağız. Biz AK Partinin değil Selim’in belediye başkanıyız. 5 bin 100 nüfusumuz var. Biz 5 bin 100 kişinin belediye başkanıyız. Hepsinin bizim yanımızda başımız gözümüz üstünde yeri vardır. Hepsine kapımız açıktır. Teşkilat görevimden de beni tanıdıkları için ben oy verdi, vermedi ayrımından çok insanlara saygı duymayı kendime düstur edinmişim.

TÜM SELİMLİLERE SELAM OLSUN

Selimli olup Selim dışında yaşayan herkese saygılarımı gönderiyorum. Selim’i unutmasınlar. Selim insanı halim selimdir. Vatanını milletini sevendir. Memleketlerine bir çivi dahi çakmak istiyorlarsa bize ulaşsınlar. Biz o çiviyi onlar hayrına, memleketlerine çakmaları için vesile olalım. Bizim hizmete ihtiyacımız var. Burayı gelin görün iyi ki yapmışım diyeceksiniz. kha

 

Önceki ve Sonraki Haberler