Harakani’yi başka din mensuplarına da aktarmak gerek

Harakani’yi başka din mensuplarına da aktarmak gerek

Prof. Dr. Manijeh Nouri, “Öncelikle kendi dergâhının kapısında yazılı olan kendi dilinde yazıyı sizlere aktarmak istiyorum. Bu kapıdan gelene ekmek veriniz ve dinini sormayınız."

Fransız Manijeh Nouri: Harakani’yi başka din mensuplarına da aktarmak gerek

İranlı Sufilerin eserlerini Fransızca’ya tercüme etmesi ile uluslararası ödüller kazanan Fransız Prof. Dr. Manijeh Nouri; Kars Kafkas Üniversitesi ve Harakani Vakfı tarafından, “Fütüvvet Medeniyetimizin Manevi Mimarlarından Ebu’l Hasan Harakani ve Horasan Erenleri” Konulu 2. Uluslararası Harakani Sempozyumda yaptığı konuşmada, bu sempozyumun Harakani Hazretlerinin düşüncesini ifade ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Manijeh Nouri, “Öncelikle kendi dergâhının kapısında yazılı olan kendi dilinde yazıyı sizlere aktarmak istiyorum. Bu kapıdan gelene ekmek veriniz ve dinini sormayınız. Çünkü her ruh taşıyan insanın bu dergâhta da yeri vardır. Bu sempozyumunda tam da bu düşünceyi ifade ettiğini düşünüyordum. Benden önceki konuşmacılar Harakani Hz. övgüler söylediler. Bizlerde Harakani Hz. dilini konuşan insanlar olarak Harakani Hz. düşüncesini ifade etmede bir payımız olduğunu düşünüyorum. Çünkü Harakani Hz. köyünde kendi şevsi ile konuşuyordu. Yani Farsça. Bu sempozyumda ben ve Sayın İsmah Duran Harakani Hz. bahsedeceğiz. Çünkü İran’da büyük bir profesörümüz var. Bu filozofumuz bir eser yazarak bütün Harakani Hz. sözlerini o kitapta toplamıştır. Bu kitabın ismi Türkçe üzerine bir çalışmadır. Bunun anlamı bir deniz üzerine yazılardır. Bizler Harakani Hz. yolunda devam etmeye çalışmaktayız. Burada başka din mensuplarına doğru gitmemizde önemlidir. Önemli olan bu mistik mirası batıda ve Avrupa’da başka din mensuplarına aktarmamızdır. Bütün bunlar bu çalışmalar sevginin, barışın dünyada hâkim olması içindir.” dedi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler