Hayallerindeki tablet bilgisayara kitap okuyarak ulaştı

Hayallerindeki tablet bilgisayara kitap okuyarak ulaştı

Kars'ta Gönül Erleri Çalışanları Derneği (GÖÇADER) bünyesinde 150 öğrenciye ücretsiz eğitim veren kurs öğrencileri arasında 'Kitap Okuma Yarışması' düzenlendi.

Hayallerindeki tablet bilgisayara kitap okuyarak ulaştı

Kars'ta Gönül Erleri Çalışanları Derneği (GÖÇADER) bünyesinde 150 öğrenciye ücretsiz eğitim veren kurs öğrencileri arasında 'Kitap Okuma Yarışması' düzenlendi. Yarışmada başarılı olan öğrenciler çeşitli ödüller aldı. Sınavda birinci olan 8.Sınıf öğrencisi Davut Aras aldığı tablet bilgisayarın hayallerinde olduğunu söyledi.

17 Ocak'ta start verilen kitap okuma yarışmasında 20 öğrencinin dereceye girdiğini ifade eden GÖÇADER Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Yağdıran, dernek olarak öğrencilerin kitap okumaları ile birlikte kültürel manada dağarcıklarını zenginleştirmelerinden mutlu olduklarını söyledi.

Kurslarında ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına dersahane ortamında ücretsiz eğitim imkanı sağlandığını hatırlatan Yağdıran, "Onlar okuyup imkan sahibi olacaklar. Ailerle zaman zaman bir araya geliyoruz bakıyoruz ki umutları çocukları, inşallah bu bağlamda bizler imkanlarımız ölçüsünde destek olmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızda ailelerinin umutlarını boşa çıkarmayacaklardır. Vatana millete hayırlı bireyler olacaklardır."dedi.

'ETKİNLİKLERİMİZ İMKANLAR ÖLÇÜSÜNDE DEVAM EDECEK'

Derneklerini işçilerin oluşturduğunu ve bu çerçevede imkanlarının kısıtlı olduğunu aktaran Yağdıran, "Buna rağmen ileriki zamanlarda değişik etkinlikler yapmaya devam edeceğiz. Bu yolda bizlere destek veren, yarışmanın oluşmasını sağlayan ve her adımında fikir üreten üyelerimize teşekkür ediyorum."

'HAYALLERİNDEKİ TABLET'E KİTAP OKUYARAK ULAŞTI'

GÖÇADER kurs sorumlusu ve dernek üyesi Yusuf Bakar ise öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için böyle organizasyonların çokça yapılmasının gerekliliğine vurgu yaptı. Sınavda birinci olan 8.Sınıf öğrencisi Davut Aras ise hep hayal ettiği tablet bilgisayara bu yarışmayla kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi.

Öte yandan ödül törenine katılan veliler de kursun öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarına cevap verdiğini bu sebeple böyle bir çalışma yürüten dernek yöneticilerine teşekkür ettiklerini belirttiler.

Yarışma kapsamında öğrencilere ödül olarak, 1 adet tablet bilgisayar, 1 adet MP4 müzik çalar, 1 adet MP3 müzik çalar, 2 adet hediye çeki ve 15 kişiye de çeşitli hediyeler verildi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler