Hayat Kurtaran Eğitimler Başladı!

Hayat Kurtaran Eğitimler Başladı!

Kars'ın Sarıkamış İlçesinde Okul Öncesi ve İlkokul öğrencilerine yönelik Trafik Bilinci Kazandırılması eğitimi verildi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu (TUSEKON) tarafından ortaklaşa başlatılan okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik trafik bilinci oluşturmak ve toplumsal farkındalığın arttırmak amacıyla eğitimler başladı.

Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ertuğrul Sungur ve TUSEKON Sarıkamış Temsilcisi Faruk Yavuz, Sarıkamış Fevzi Çakmak İlkokulu öğrencilerine iki saat süreyle trafik ve çevre bilinci, trafik adabı konularında eğitim verdi. Öğrencilere ayrıca simülatör ile sanal ortamda araçların ve yayaların trafikte uyması gereken kurallar anlatıldı.

TUSEKON Sarıkamış Temsilcisi Faruk Yavuz, proje ile okul öncesinden başlamak suretiyle toplumda trafik bilinci oluşturarak farkındalık yaratmak istediklerini söyledi.

Eğitimin küçük yaştaki öğrencilere verilmesinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Yavuz, “Burada yaptığımız faaliyette çocuklarımızın trafikte kendi üzerlerine düşen nelerin olduğunu yapabilmeleri açısından basit anlatımlarla onların seviyesine inerek bilinçlendirme çalışması yaptık. Çocuklara araçlara binerken, inerken nelere dikkat etmeleri, emniyet kemerinin mutlaka takılması gerektiğini, karşıdan karşıya geçişlerde trafik akşını tehlikeye düşürmeden ve çevreyi kirletmemelerini, saygı ve adap konularında bilgilendirme yaptık.” dedi.

Öğrencilerden Orhan Güneş ise trafikte nelerine yapmaları gerektiğini simülatörle öğrenmenin çok keyifli olduğunu belirterek, “Sanal ortamda trafik içinde dolaştık. İlk defa araba kullandım çok zevkliydi.” diye konuştu.

Eğitim alan öğrencilere katılım belgesi verilirken, eğitimlerin diğer okullarda da devam edeceği belirtildi.

hayat-kurtaran-egitimler-basladi!-(1).jpghayat-kurtaran-egitimler-basladi!-(2).jpghayat-kurtaran-egitimler-basladi!-(3).jpghayat-kurtaran-egitimler-basladi!-(4).jpghayat-kurtaran-egitimler-basladi!-(5).jpghayat-kurtaran-egitimler-basladi!-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler