'Hayatı Okula Taşıma'

'Hayatı Okula Taşıma'

Kars Sultan Alparslan Koleji'nde haftada iki saat uygulanan Hayatı Okula Taşıma (HOT) projesiyle öğrenciler geleceğe hazırlanıyor.

'Hayatı Okula Taşıma'

Kars Sultan Alparslan Koleji’nde haftada iki saat uygulanan Hayatı Okula Taşıma (HOT) projesiyle öğrenciler geleceğe hazırlanıyor.

Sultan Alparslan Koleji’nde haftada iki saat uygulanan Hayatı Okula Taşıma (HOT) projesiyle öğrenciler geleceğe hazırlanıyor. Öğrencilere düğme dikme, ayakkabı boyama, meyve soyma, alışveriş yapma, tırnak kesme, kıyafet katlama gibi dersler veriliyor.

550 öğrencinin öğrenim gördüğü okulda, 1’den 5. sınıfa kadar bütün öğrencilerin yaş ve gelişimine göre yapabilecekleri etkinlikler belirleniyor. Bu yıl uygulamaya koyulan HOT projesi, veliler tarafından da büyük beğeniyle karşılanıyor. Okul Müdürü Fatih Akaslan, öğrencilere bilginin dışında hayatta karşılaşabilecekleri zorlukların da öğretildiğini belirtiyor. Bu ders kapsamında 1. sınıftan 5. sınıfa kadar bütün öğrencilere el becerileri ve kabiliyetlerine göre hayat dersi verildiğini dile getiren Müdür Akaslan: “Öğrencilerimize ayakkabı boyama, çamaşır asma, tost yapma, meyve soyma, düğme dikme, tırnak kesme, elbise katlama, fermuar ilikleme, ayakkabı bağlama, çiçek dikme ve market alışverişi yapma gibi dersler veriliyor. Öğrenciler, büyük bir zevk ve heyecanla dersleri bekliyor. El becerilerini geliştirip gelecek yaşamlarına hazırlık yapma imkânı buluyor.” dedi.

3. Sınıf öğretmenlerinden Muhammet Ata ise: “Öğrencilerimizin el becerilerini ve kabiliyetlerini arttırarak onları geleceğe hazırlamak istiyoruz. Düşünen, sorgulayan ve kendi işini tek başına yapabilen bir nesil oluşturmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimiz, bir gün hayatta tek başına kalacak. Kimseye bağlı kalmadan yaşamak zorunda olacak. Yaşam standartını sağlayacak altyapı donanımları veriyoruz. Öğrencilerimiz, burada aldıkları eğitimi evlerinde uygulamaya başladı. Kendiişlerini kendileri görüyor. Tırnaklarını kesebiliyor, ayakkabılarını bağlıyor ve ev işlerine destek oluyorlar. Veliler de bu durumdan memnun. Bu öğrenciler, gelecekte kendi ayakları üzerinde durabilecek.” diye belirtti. 

Önceki ve Sonraki Haberler