Haydar Aliyev, vefatının 18’inci yılında Kars’ta anılacak

Haydar Aliyev, vefatının 18’inci yılında Kars’ta anılacak

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucu milli lideri Haydar Aliyev, vefatının 18’inci yılında Kars’ta düzenlenecek programla anılacak.

Tacettin DURMUŞ

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu tarafından düzenlenecek olan anma programında, Merhum Haydar Aliyev’in kendi adını taşıyan parkta bulunan büstüne çelenk sunulduktan sonra karanfiller bırakılacak. Ardından da saygı duruşunda bulunulacak.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guluyev’in ev sahipliğinde 9 Ocak 2021 Perşembe günü gerçekleştirilecek olan anma programına, saat 11.00 da Kars İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü salonunda devam edecek.

Burada düzenlenecek programda saygı duruşunda bulunulduktan sonra, Azerbaycan ve Türkiye milli marşları birlikte okunacak. Ardından da Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Azerbaycan Cumhuriyetinin Milli Kurucu Milli Lideri Haydar Aliyev’i anlatan bir konuşma yapacak. Başkonsolos Guluyev’in konuşmasından sonra, protokol mensupları da konuşma yapacak. Ayrıca Kafkas Üniversitesinde görevli Azerbaycanlı öğretim üyelerinin de konuşama yapacağı anma programında Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucu milli lideri Haydar Aliyev’i anlatan video gösterisi de yapılacak.

Anma programına Kars Valisi/ Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guluyev, protokol üyeleri ve Karslılar katılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler