Haydi İl Spor Merkezlerine

Haydi İl Spor Merkezlerine

25 farklı branştaki İl Spor Merkezleri, Spor Teşkilatının Kuruluş yıl dönümünde açılıyor.

Fatih BAYRAMBEY / karsmanset.com

81 İl’de açılan İl Spor Merkezleri  Spor Genel Müdürlüğümüzün 78. Kuruluş yıldönümü olan 29 Haziran 2016 (yarın) tarihinde açılıyor.

25 branşta açılacak il Spor Merkezleri açılış töreni 29 Haziran 2016 tarihinde saat 10:00’da Halit Paşa Semt Sahasında düzenlenen törenle açılacak.

Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat konu hakkında bir açıklama yaparak, "İl Spor Merkezleri Sporun tabanını oluşturuyor. 5-18 yaş grubundaki öğrencilerin boş zamanını sporla değerlendirmeleri, kötü alışkanlıklardan uzaklaşmaları için 25 branşta ücretsiz olarak il ve ilçelerimizde  spor merkezlerimizi açacağız. 25 branşta açacağımız kurslar antrenörlerimiz tarafından uygulamalı ve teorik verilecek. Geçen yıl, 81 il arasında nüfus oranına göre il spor merkezlerine başvuran öğrenci sayısında Türkiye genelinde önemli bir konumdayız. Bu sezonda yoğun başvuru olacağına inanıyoruz. Velilerimiz, çocuklarını emin ellere teslim etmeyi arzuluyorlar. Açacağımız kurslarla ilimizde ve ilçelerimizde bir çok çocuğumuzu sporla tanıştıracağız." dedi.

Polat konuşmasını şöyle sürdürdü: "Öte yandan Yaz Spor Okullarında uygulanacak olan spor dallarının tamamen ücretsiz olacaktır. Açılış 29 Haziran 2016 tarihi saat 10:00 da Halit Paşa Sentetik Yüzeyli Futbol Sahasında gerçekleştirilecektir. Tüm Kars Halkı Davetlidir."

Yaz Spor okullarında açılacak branşlar ise şöyle; Futbol, Basketbol, Hentbol, Güreş, Atletizm, Voleybol, Boks, Badminton, Kayak, Satranç, Masa Tenisi, Halk Oyunları, Dağcılık, Tenis, Kick-Boks, Muay-Thai, Jimnastik, İzcilik, Bocce,  Bowling, Dart, Bilardo, Oryantring, Özel Sporcular, Taekwondo, Wushu, Karate.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler