Hayrat İnsani Yardım Kars Şubesinden Suriye’ye Yardım

Hayrat İnsani Yardım Kars Şubesinden Suriye’ye Yardım

Yurtiçi ve yurtdışında yardıma muhtaç insanların ihtiyaçlarını karşılamak, sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, savaş, afet vb. sebeplerle mağdur olmuş, mülteci durumuna düşmüşler için Hayrat İnsanı Yardım kars Şubesi harekete geçti.

Hayrat İnsani Yardım Kars Şubesinden Suriye’ye Yardım

Yurtiçi ve yurtdışında yardıma muhtaç insanların ihtiyaçlarını karşılamak, sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, savaş, afet vb. sebeplerle mağdur olmuş, mülteci durumuna düşmüşler için Hayrat İnsanı Yardım kars Şubesi harekete geçti.

Yaralanmış, sakat kalmış, hastalanmış, yolda kalmış, aç ya da açıkta kalmış, kimsesiz, dul, yetim, şehit yakınları ve zulme uğramış insanlara gerekli yardımları ulaştırmak, amacıyla yola çıkan ekip ilk faaliyetini hayata geçirdi. Bu ve benzeri faaliyetlerini sürdüren Uluslararası Hayrat İnsanı Yardım Derneği “Sana İhtiyacım Var” adıyla savaşın başladığı zamandan beri Suriye ye ilaç ve tıbbi yardımlar, kurban, akika, yardımları, gıda yardımları, giyim ve kuşam ve yiyecek yardımları yanında mülteciler kamplarında kalan Suriyeli mültecilere yardım yapmaya devam ediyor.

Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından başlatılan her ilden Suriye’ye bir TIR yardım kampanyasına Kars Hayrat İnsani Yardım Derneğinin çalışmaları ve gayretleri ile okullardan ve yardımsever insanların katkılarıyla giyecek, halı, bataniye ve öteki ihtiyaçlar toplanmaya başladı.

Vakıf; şimdilik toplanan yarım TIR’ı Erzincan da toplanan yarım Tır ile birleştirerek bu hafta içerisinde göndermeyi planlıyor. Hayrat İnsani yardım Kars Temsilcisi Metin Sarar; “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” hadisini prensip edinen milletimizin âlicenap yardımlarıyla Konya’dan 2, Gaziantep’den 2, Isparta, Trabzon ve Bursa-İnegöl’den 1’er TIR temel ihtiyaç malzemeleri toplandı. Suriye’deki iç savaşın başlangıcından bugüne 3 yıl geçmesine rağmen insanlar şuan bile yaşamsal ihtiyaçlarını tedarikte zorlanıyorlar. İnsani yardım kuruluşları, AFAD ve Türk Kızılay’ı gibi merkezlerden giden yardımlar halka bir nebze olsun nefes aldırıyor. Bu kapsamda hazırlanan ve 7 TIRdan oluşan Suriye konvoyunda bay, bayan ve çocuk elbiseleri, un, makarna, reçel, helva, bakliyat ve sıvı yağ gibi uzun raf ömrü olan gıda maddeleri, yatak ve nevresim, battaniye gibi muhtelif temel ihtiyaç maddeleri bulunuyor.” dedi.

Sarar daha sonra şunları söyledi:

“25 Nisan’dan itibaren TIR’ların malzemeleri Suriye’deki ofislerimize, oradan da iç noktalara, köy-kasaba ve çadır kentlere ulaştırılmaya başlandı. Hayrât İnsani Yardım Derneği Kars temsilciliği olarak gönüllü arkadaşlarımızla okullardan ve halkımızdan gelecek olan yardımları bu hafta içerisinde ihtiyaçlara göre tasnif ederek ve kolileyerek üzerlerine Türkçe ve Arapça isimleri yazarak yarım kamyon malzememizi Erzincan’dan toplanan yarım TIR ile birleştirip Urfa’ya oradan da Hayrat İnsani Yardım Derneği yetkilerinin vasıtasıyla Suriye’de kurduğumuz evlerde kalan ve öteki mülteci konumundaki ve yardıma muhtaç kardeşlerimize ulaştırmayı hedefliyoruz. Evsiz yurtsuz yersiz çetin kış şartlarında yaşamaya çalışan, silahlar bombalar ve viraneye dönmüş şehirlerin arasında içerisinde yaşamaya çalışan, her gün donma tehlikesi ile baş başa kalan içecek su yiyecek bir şey giyecek elbise bulamayanlar var. Musibete uğramış kardeşlerimiz için başlattığımız kampanyalara okullardan ve her kesimden katılan yardımları ise kısa sürede toparlayıp bir tır olarak kardeşlerimize en kısa sürede ulaştırmayı hedefliyoruz. Kars ilimizden sıfır veya temiz kullanışlı ikinci el malzeme yardımı yapmak isteyen esnaf ve halkımızın ali cenap yardımlarını bekliyoruz. Yardımlarınız için afişteki hayrat insani yardım Kars gönüllü üyeleri ile irtibata geçebilirsiniz.” kha

 

Önceki ve Sonraki Haberler