“Hayvan Hastanesinde 5 binden fazla hasta hayvan sağlığına kavuştu”

“Hayvan Hastanesinde 5 binden fazla hasta hayvan sağlığına kavuştu”

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, yeni yılın birimler bazındaki ilk ziyaretini Veteriner Fakültesine gerçekleştirdi.

Rektör Kapu, Hayvan Hastanesinin bir yıllık faaliyetini değerlendirerek gayretlerinden dolayı tüm öğretim elemanlarını tebrik ederek bir de müjde verdi. 
Rektör Kapu, Cerrahi, Dölerme ve Suni Tohumlama, İç Hastalıkları, Doğum ve Jinekoloji ile Yabani Hayvan Hastalıkları ve Ekoloji Anabilim Dallarında faaliyet gösteren Hayvan Hastanesinde bir yılda 5 binden fazla hasta hayvanın sağlığına kavuşturulduğunu ve Kars’ın yanında Rize, Artvin, Ardahan, Iğdır ve Ağrı dahil birçok ilden getirilen hayvanların hastalık teşhisi ve tedavilerinin yapıldığı Hayvan Hastanesinin bir bakıma bölge hastanesi niteliğinde hizmet verdiğini ifade etti.
“Hayvan hastalıklarının teşhis ve tedavisinin yoğun bir şekilde yapıldığı Hayvan Hastanesi aynı zamanda çok sayıda lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisinin de eğitim almasına imkan sunmaktadır” diyen Rektör Kapu, sözlerine şöyle devam etti: “Pandemi sürecine rağmen 2020 itibariyle tedavi edilen hasta hayvan sayısının 5 bini aşması, hastanenin, bölge hayvancılığı için olduğu kadar yaban hayatı açısından da ne derecede önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Ülkemizdeki birçok hayvan hastanesinden farklı olarak, geçtiğimiz 2020 yılı içerisinde Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde; kurt, kirpi, tilki, yırtıcı kanatlılar (akbaba, şahin, kartal, puhu vb.), boz ayı, yaban keçisi, yarasa, saz kedisi, vaşak gibi yaban hayvanlarının yanı sıra; kedi, köpek, tavşan, hamster, egzotik kanatlılar gibi pet hayvanları ile koyun, keçi, sığır ve at gibi çiftlik hayvanlarının muayene, teşhis ve tedavi işlemleri bir arada yürütülmüştür. Yüksek hasta sayısının, zengin biyo çeşitliliğin ve farklı hasta profilinin aynı zamanda Üniversitemizi tercih eden Veteriner Hekim adayı öğrencilerin yetişmesinde de büyük potansiyele sahip olduğunu ve öğrencilerimizi diğer üniversite öğrencilerine göre daha avantajlı bir konuma getirdiğini söyleyebiliriz.”
Bilindiği gibi 2020 yılı Mart ayı sonlarından itibaren KAÜ’de Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin online olarak yürütülmesine rağmen Veteriner Fakültesi 4. sınıf, intörn, yüksek lisans ve doktora öğrencileri uygulama dersleri için sürekli olarak hastanede eğitime devam ettiğini belirten Rektör Kapu, “Covid-19 salgını kapsamında sosyal mesafe, dezenfeksiyon, maske uygulaması başta olmak üzere her türlü tedbir alınarak; hem eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamadan yürütüldüğünü hem de vatandaşlarımızın mağdur olmaması için hasta hayvanların tedavi işleminin yapıldığını yakından görmek, yönetim olarak bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Dolayısıyla yönetici ve tüm öğretim elemanlarımızın bu gayreti her türlü takdirin üstündedir.  Bu özverili çalışmalarından dolayı yönetici, öğretim elemanları ve diğer tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Bu süreçte gerek Fakülte Dekanlığı, gerekse Hastane Başhekimliği ile sağlanan hızlı iletişim ve koordinasyon sayesinde ihtiyaçların ivedilikle giderilerek faaliyetlerin aralıksız olarak yürütüldüğüne dikkati çeken Rektör Kapu, “Veteriner Fakültemizin daha çağdaş koşullarda çalışarak etkin hizmet vermesi uzun yıllardır hepimizin ortak arzusu olmuştur. Bu kapsamda Üniversitemiz, Şehrimiz ve Bölgemiz açısından oldukça önemsediğimiz donanımlı “Yeni bir Hayvan Hastanesi Yapım İhalesinin Sözleşmesini” geçen hafta itibariyle imzalamış bulunuyoruz. İnşaatına Mart ya da Nisan ayında başlanacağının müjdesini vermenin sevincini yaşadığımız yeni hayvan hastanesinin Kars ve Bölgemiz açısından öneminin farkındayız. Bu vesile ile her konuda olduğu gibi Hayvan Hastanemizin bütçelendirilmesinde yakın desteklerini gördüğümüz Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı Kars Milletvekili sayın Ahmet Arslan ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili sayın Prof. Dr. Yunus Kılıç’ a şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Rektör Kapu, yıl içinde tüm birimleri teker teker ziyaret ederek sorunları yerinde dinleyeceklerini sözlerine ekledi.

 

vet1

vet2

vet3

vet4

vet5

vet6

vet7

vet8

 

Önceki ve Sonraki Haberler