Hayvancılığın Bel Kemiğine Besi Şırıngası

Hayvancılığın Bel Kemiğine Besi Şırıngası

-ERZURUM, KARS, ARDAHAN NÜFUS YOĞUNLUĞUNA GÖRE BÜYÜKBAŞ HAYVAN SAYISINDA İLK SIRALARDA YER ALMAKTA

Hayvancılığın Bel Kemiğine Besi Şırıngası

-ERZURUM, KARS, ARDAHAN NÜFUS YOĞUNLUĞUNA GÖRE BÜYÜKBAŞ HAYVAN SAYISINDA İLK SIRALARDA YER ALMAKTA

-ET VE SÜT KURUMU PLANLI HAYVANCILIK KAPSAMINDA SUNUM VE TOPLANTILAR GERÇEKLEŞTİRİYOR

1952 yılında Et ve Balık Kurumu adıyla kurulan ve Nisan 2013’te Et ve Süt Kurumu olarak ismi değişen kurum;  İl, ilçe ve köylerde besicilere bilgilendirme toplantısı yapıyor.

Erzurum Et Kombinası hinterlandında bulunan Erzurum, Kars, Ardahan, Erzincan illerinde; İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlükleriyle koordineli olarak toplantılar yapıp sözleşmeli besicilik, besilik hayvan sınıflandırılması ve kurum yapısı hakkında bilgi veriyor. Erzurum Kombina Müdürü İsmail Atasever ve kombina personeli Harun Pehluvan tarafından köy odaları, köy kahvehanesi ve ilçe kültür merkezlerinde sunum yaparak besiciler bilgilendiriyor.

Bu toplantılarda; besicilerin sözleşme ile belirtilmiş olan nitelik ve şartları sağlayan asgari 5 (beş) büyükbaş hayvanını besiye tabi tutarak belirtilen süre içerisinde Kombinaya teslim etmesi ve kesimi yapılan hayvanların Kurumun kesim tarihindeki cari alım fiyatları ve uygulanacak ilave prim ile Kurum tarafından satın alınacağı konuları hakkında bilgilendirmeler yapılmakta. Geçmiş yıllarda asgari 20 büyükbaş hayvanla sözleşmeli besicilik yapabilirken şuan kurum 5 başla sözleşmeli besicilik yapabiliyor. Bu uygulamasıyla da kurum küçük ve orta sınıf işletmelere ve daha fazla üreticiye hitap ediyor.  

Ülke büyükbaş hayvan varlığında Erzurum, Kars, Ardahan nüfus yoğunluğuna göre büyükbaş hayvan sayısında ilk sıralarda yer almaktadır.  Et ve Süt Kurumunun uygulamış olduğu sözleşmeli besicilik modeliyle besiciye garanti pazar olup;  besicinin daha fazla kar elde etmesini ve önünü görebilmesini sağlıyor. Bu şekilde kurum planlı besiciliği ve kaliteli üretimi teşvik ediyor. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler