"Hayvanlarımız Çalınmasın" Dayanışma Gurubunun Mücadelesi Devam Ediyor

"Hayvanlarımız Çalınmasın" Dayanışma Gurubunun Mücadelesi Devam Ediyor

Kars il genelinde hayvanları çalınan mağdurlar adına kurulan dayanışma gurubuna öncülük eden Atalay Keleşoğlu’nun, hırsızlıkların önlemesi ve çalınan hayvanların bulunması için verdiği mücadele devam ediyor.

Keleşoğlu daha önce hayvanları çalınan vatandaşlar ile birlikte kurduğu dayanışma gurubunun ilk toplantısını gerçekleştirdikten sonra sorunu basın marifeti ile kamuoyunun gündemine taşıdı.

Bugün de düzenlediği toplantıya tüm köy ve mahalle muhtarları ile çeşitli partilerin il başkaları ve oda başkanlarını davet eden Keleşoğlu, yeterli desteği bulamadı. Az sayıda muhtardan destek gören dayanışma gurubuna, sadece Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta destek verdi.

HIRSIZLIKLAR JANDARMANIN SORUMLULUK BÖLGESİNE GERÇEKLEŞİYOR

Toplantıda dayanışma gurubu adına konuşan Atalay Keleşoğlu, Kars’ta yıllardan beridir devam eden hayvan hırsızlıklarının devam ettiğini belirterek, son tespitlerine göre son 3 buçuk ayda 45 kişinin 400’e yakın büyükbaş hayvanının çalınmış olduğuna dikkat çekti. Buna göre her yıl ortalama olarak Kars’ta 10 milyon TL değerine bini aşkın hayvanın hırsızlar tarafından çalındığını ve bu hırsızlıklarının genelde Jandarmanın sorumluluk bölgesinde gerçekleştiğini söyledi.

GENELDE SÜT İNEKLERİ ÇALINIYOR

Çalınan hayvanlarını çoğunluğunun süt ineği olduğunu vurgulayan Atalay Keleşoğlu: “Bu çalınan hayvanların çoğu süt ineğidir.  Bu süt inekleri 10 yıl daha ekonomiye katkı vereceği yerde üretimden düşürülüyor. Kurduğumuz dayanışma gurubu marifetiyle, ilk önce mağdurları bir araya getirdim. Bu Türkiye’de bir ilktir. Kamuoyunun dikkatini çekmek için basına, televizyona açıklamalar yaptık. Odaları, il başkanını, belediye başkanını ziyaret ettik. Alay komutanımız ile 2 defa görüştük. Çok saygıdeğer bir alay komutanımız. ‘Kapımız herkese açık, direkt gelip bana başvurabilirsiniz. Çok güzel bir çalışma başlattığını biliyoruz’ dedi.  İleride Kars halkı görecektir, duyacaktır. Sayın komutanımıza hırsızlıklar ile güvenlik zafiyetinden bahsettik. Hırsızların çoğunun yakalanmadığını anlattık. Güvenlik açısından çalışmaları hakkında bilgi paylaşmayayım, ordu hepimizin ordusu. İçinden birkaç çürük elmayı ayıklamak yetkililere düşer, takip etmek bütün Kars halkına da düşer. Savcılarımız ile görüştük, bilgilendirdik. Kars’taki bütün yetkililerle görüştük. Kars Milletvekilimiz Sayın Selahattin Beyribey ile de birkaç defa görüştük. İsterdim ki konuyu anlatabilelim. Telefon ile sorun çözülmüyor. Sayın valimize daha önce sözlü başvurduk. Takip gelmedi. Yazılı başvurduk, kabul edip bizi dinlerse hem hırsızların yakalanması, hem de bundan sonra hırsızlık vakalarının olmaması için çözüm önerilerimizi sunmak istiyoruz. Kars’taki medya ve basından çok destek aldık. Tabi 40 gündür ortalama 12 saat çalıştım. Bu arada dedikodular ile uğraşıyoruz. Biz 40 gündür genel konuşuyoruz. Şehir, köy konuşmuyoruz. Kars’ın genel bir sorununu dile getiriyoruz. Bazıları sözlerimizi bireyselleştirmesin. Emek ve alın teri hırsızları ile mücadele ederken bir de anlamadan şahsıma musallat olan cahillerle uğraşıyoruz. Genelde mağdur olanların tek geçim kaynağı birkaç inektir. Digor-Kocaköy’de oturan bu kişinin 8 ineğini ahırdan çalmışlar. Kars’ta sırtında torbalar taşıyan hamalın 9 ineğini çalmışlar. Genelde köylünün hayvanları çalınıyor. Atatürk demiş ki “Köylü milletin efendisidir”. Tarım ve Hayvancılık Bakanı’nın değişmesine çok sevindim. Önceki Tarım Bakanının çoban ve köylümüz hakkında konuşmasını dinlemiştim. Ankara’da bir fuarda köylü çobanın ne kadar kıymetli olduğunu sorsaydım köylünün ne kadar mağdur olduğunu bilmezdi bakan. Lütfen Kars halkı her konuda yönetici seçerken duyarlı, girişken yöneticiler seçelim. Bir başkan yardımcısına gittim beni bu işlere karıştırma dedi. Bana göre bu Kars’ın en büyük sorunu bu mağduriyetler. Bunlardan büyük sorun göremiyorum. Kars’taki hayvan hırsızlıklarından ötürü buraya geldiğimde kimle görüştüysem, “İşin zor. Ne inekler bulunur, ne hırsızlar” dediler. Demek ki doğruymuş, hırsızlar devlete meydan okuyormuş. Bir aydan fazladır uğraşıyorum, anladım ki bu hırsızlar için özel bir ekip kurulmazsa yakalanmaz. Kim bilir 3 yılda ne kadar çok inek çalmışlar. Yakalanmazlarsa hırsızlar daha da çok çalar.

SAYIN VALİMİZ BİZİ DİNLEMEZ İSE...!

Sayın valimiz bizi dinlemezse Ankara’ya gidip derdimizi İçişleri Bakanlığı ve Hayvancılık Bakanlığı, onlar da dinlemezse randevu alıp Cumhurbaşkanı’nın karşısına çıkacağız. Kars’ın da sorunu değil, Doğu Anadolu’nun sorunu olmuş. Bir yetkili çıkıp da bir yılda ne kadar hayvan çalındığını bilmiyor. Bir köyde mal çalındığında köylerde huzursuzluklar artıyor. İnsanlar birbirlerini suçluyor. Bize bile dediler ki sigortadan para almış.  Mal sahibi hem çoban tutuyor, hem malının önünde bekliyor. Hayvan hırsızlıkları ile ilgili güvenlik zafiyetini biliyoruz. Üzerinde duracağız. Ben burada anlatmak istemiyorum, gerekli üst düzey yöneticilere ve bakanlıklara bildireceğim. Kars’ın hayvan hırsızlıkları ile sorunu vatandaşlık hakkımız kullanarak Jandarma Genel Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı’na yazdık. Cevabı da geldi.” dedi. 

hayvanlarimiz-calinmasin-dayanisma-gurubunun-mucadelesi-devam-ediyor-(1).jpghayvanlarimiz-calinmasin-dayanisma-gurubunun-mucadelesi-devam-ediyor-(2).jpghayvanlarimiz-calinmasin-dayanisma-gurubunun-mucadelesi-devam-ediyor-(3).jpghayvanlarimiz-calinmasin-dayanisma-gurubunun-mucadelesi-devam-ediyor-(4).jpghayvanlarimiz-calinmasin-dayanisma-gurubunun-mucadelesi-devam-ediyor-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler