Hayvanlarını otlatırken ayının saldırısına uğradı

Hayvanlarını otlatırken ayının saldırısına uğradı

Kastamonu'nun Tosya ilçesi Kargın Köyü'nde hayvanlarını otlatan Habib Zorlu (56) çalılıklar arasında rastladığı ayının saldırısına uğradı.

Hayvanlarını otlatırken ayının saldırısına uğradı

Kastamonu'nun Tosya ilçesi Kargın Köyü’nde hayvanlarını otlatan Habib Zorlu (56) çalılıklar arasında rastladığı ayının saldırısına uğradı.

Kargın köyünde ikamet eden Habib Zorlu hayvanlarını otlatmak için yaylaya gitti. Gündüz vakti hayvanlarını otlattığı sırada ormanlık alandan çıkan ayı bir anda Habib Zorlu’ya saldırdı. Habib Zorlu olayın şaşkınlığı ile kendini ayının pençeleri arasında buldu. Bağırarak yardım isteyen Habib Zorlu, kaçması ile kurtulabildi. Zorlu olayın hemen ardından ailesini arayarak yardım istedi. Kardeşi tarafından Tosya Devlet Hastanesi’ne getirilen Habib Zorlu tedavi altına alındı.

İlk müdahalesinin yapılmasının ardından ayının şokunu atlatmaya çalışan Habib Zorlu olayı şöyle anlattı:

"Şu an çok şaşkın durumdayım. 20 yıldır hayvanları otlattığım yerden, çalıların arasından biranda ayı çıkarak bana saldırdı. Çalıların içinde yatıyormuş. Bir haşırtı yaptı. Ormandan çıktı geldi beni vurunca yatırdı. Koltuğumdan tutarak beni salladı. Bağırınca bıraktı gitti. Hayvan severler şimdi ne diyecek acaba Ayı vurmak suç ama biz ölünce suç değil. Ne olacak şimdi biz ne yapacağız."

Vücudunun çeşitli yerlerinde diş yarası olan Habib Zorlu’nun hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. iha

Önceki ve Sonraki Haberler