Hazine Müsteşarlığı Güvencesiyle ‘Mutlu Altınlar’ Kars Ziraat’te

Hazine Müsteşarlığı Güvencesiyle ‘Mutlu Altınlar’ Kars Ziraat’te

Kars'ta Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası Dönemi Başladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Ziraat Bankası Erzurum Bölge Yöneticisi Eroğlu Er, Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası Dönemi hakkında açıklama yaparak, Karslı vatandaşların yastık altındaki altınları Kars Şubelerine getirmesini istedi.

Er, yastık altında bulunan altınlarımızın ekonomiye kazandırılabilmesi nedeniyle Ziraat Bankası Kars Şubeleri aracılığıyla ihraç edilecek altına dayalı tahvil ve kira sertifikası ihracında talep toplamanın 16 Ekim Pazartesi günü başladığını ve 20 Ekim Cuma günü sona ereceğini söyledi.

Er, yastık altındaki altınları iki farklı şekilde değerlendirebilmek adına açıklamalarda bulunarak, “Ziraat Bankası Hazine Müsteşarlığı güvencesinde ihraç edilen altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası (faize duyarlı yatırımcı için) için reşat altını hariç üzerinde değerli değersiz taş bulunmayan 22 ve 24 ayar (bilezik,  çeyrek, yarım ve tam cumhuriyet, iki buçukluk cumhuriyet, beşlik cumhuriyet, Ata çeyrek, Ata yarım, Ata birlik, Ata iki buçukluk, Ata beşlik, Darpane 1 gram, Darpane yarım gram ve 22 ve 24 ayar diğer altınlar.)  altınlar kabul edilecektir.” diye konuştu.

Hazine Müsteşarlığı Güvencesiyle ‘Mutlu Altınlar’ın Kars Ziraat Bankalarında başladığını ve 9 şubede işlemlerin yapılacağını kaydeden Er, "Kars dahil olmak üzere 9 tane şubemiz var. Karslı vatandaşlarımız tüm şubelerimize başvuru yapabilirler, toplama işi sadece Ziraat Bankası Kars Merkez Şubemizde yapmaktayız. Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası almak isteyen tüm yatırımcılarımızı bankamıza beklemekteyiz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler