HDP Adayı Ayhan Bilgen, Aşura Çadırını Ziyaret Etti

HDP Adayı Ayhan Bilgen, Aşura Çadırını Ziyaret Etti

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Kars Ehlibeyt Derneği tarafından geleneksel hale getirilen ve Kars Valiliği önündeki tören alanında kurulan “Aşura Kardeşlik Çadırı”nı ziyaret etti.

Bilgen, HDP 3. sıra Milletvekili Adayı Önder Fidanboy, HDP İl Başkanı Cengiz Topbaş ve danışmanı Hayati Mehmetoğlu ile birlikte ziyaret ettiği çadırda Ehlibeyt İmamlarının 7’ncisi Hz.İmam Musa Kazım (a.s) ve Hz.Ebu’l Fazl Abbas’ın sancağı önünde dua etti, kitap satın aldı ve kuru pasta ikramında bulundu.

Sinevizyon gösterilerinin de yer aldığı Muharrem Kardeşlik Çadırı’nda konuşan Halkların Demokratik Partisi HDP Parti Sözcüsü, HDP Milletvekili Adayı Ayhan Bilgen, “Bu değerler bazılarının resmi tarihte, resmi din teorisinde öğrettiği gibi sadece bir mezhebin sahiplenmesi gereken semboller değil, bütün İslam dünyasının abide şahsiyetleridir, kutup yıldızlarıdır, yol işaretleridir. Aslında bütün bir insanlığa ibret olacak hakikat ve batıl arasında zulüm ile masumiyet arasında keskin bir çizgidir. Onların sancaklarına sahip çıkmak, bir sembol ötesinde onların yolundan yürümek, onların hayata bakışlarının, mücadelelerinin ve direnişlerinin de takipçisi olmayı bizlere nasip eder inşallah.” dedi.

Mir Kasım Erdem ve Mir Ali Ekber Işık da etkinlikle ilgili bilgi verdiler. Mir Ali Ekber Işık şunları söyledi:

“Irak’ın Bağdat şehrinin yakınlarında Hz. Musa El-Kazım’ın türbesi var. Bu bayrak o türbenin üzerinde dalgalanan bayraktır ve her yıl değişilerek farklı ülkelere gönderiliyor. Bu yıl ise Türkiye’ye nasip oldu. Görmüş olduğumuz diğer bayrak ise Hz.Hüseyin’in kardeşi, Kerbela’daki sancaktarı olan Hz. Ebulfazl Abbası’ın türbesi üzerinde bulunan sancaktır. Bu yıl çok şükür Türkiye’ye gelmesi nasip oldu. Her yıl değişerek farklı ülkelere gönderilen bu bayrakların o ülkelerde kalma imkanı da var tekrar geri gönderilme imkanı da söz konusudur. Bu yıl bizlere nasip olan bu sancaklardan en azından bir tanesini başarabilirsek burada saklamayı düşünüyoruz. Allah nasip ederse bu Kars için bir onur olur. Allah bizleri onların şefaatinden ayırmasın, Hz. Hüseyin’in yolundan ayırmasın inşallah. Allah bizleri her zaman birlik, beraberlik içerisinde olan kullarından eylesin ve bu birlik, beraberliğimiz ve dostluğumuz hiçbir zaman bozulmasın inşallah. Kars gerçekten bu anlamda mükemmel bir yapıya sahiptir. Kars’ta insanlar birbiriyle dostane, birlik ve beraberlik içerisinde, akrabalık bağları yoğunluktadır. Bu durum insana huzur veriyor, mutluluk veriyor. Allah bu mutluluğumuzu hiçbir zaman bozmasın.”

hdp-adayi-ayhan-bilgen,-asura-cadirini-ziyaret-etti-(1).jpghdp-adayi-ayhan-bilgen,-asura-cadirini-ziyaret-etti-(2).jpghdp-adayi-ayhan-bilgen,-asura-cadirini-ziyaret-etti-(3).jpghdp-adayi-ayhan-bilgen,-asura-cadirini-ziyaret-etti-(5).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler