HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Kars’ta konuştu

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Kars’ta konuştu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kars’ta partililerle bir araya geldi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Bugün havayoluyla Kars’a gelen TBMM Başkanvekili ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ı Kars Harakani Havalimanında Kars Milletvekili ve HDP Partisi Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP Kars Milletvekili Adayı Arzu Moco ve A.Bişar Alınak, HDP Kars İl Başkanı Ekrem Savcı, DBP Kars İl Eşbaşkanı Cengiz Anli ile partililer karşıladı.

Buldan daha karayolu ile Ardahan’a geçerek Halk buluşmasına katıldı. Buldan burada bir konuşma yaparak, “Seçimlere çok az bir süre kala biz de Ardahan’dan Van’a kadar götüreceğimiz Serhad gezimizi başlattık, evet bugün Ardahan’da Ardahan’ın yaşadığı sıkıntıları herkes biliyor. Özellikle son 2 yıldır Ardahan’da gözaltına alınmayan, tutuklanmayan kimse kalmadı. Ardahan halkına reva görülen şey, Ardahan halkını cezaevine koymak. Ama bir kez daha görüyoruz ki Ardahan halkı bugün alanlarda, meydanlarda, partisine ve geleceğine sahip çıkıyor. Milletvekili adayımız sevgili Taşkın Hoca cezaevinden yeni çıktı. Ama 24 Haziran’da cezaevlerinin kapısı açılacak, tüm rehin alınanlar, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, İdris Baluken, hepsi özgürlüğüne kavuşacak.” dedi.

Daha sonra Kars Cumhuriyet Meydanında partilileriyle bir araya gelen HDP'li Pervin Buldan, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere dair değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında alına dolduran Karslılara teşekkür eden ve 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde HDP Kars Milletvekili adaylarını yalnız bırakmamalarını isteyerek, Karslıların selamını Silivri Cezaevinde bekleyen avukatı aracılığıyla HDP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’a ileteceğini söyledi.

Karslıların gözlerindeki ışıltı ve coşkunun kendilerini 24 Haziran’a götüreceğini ve bu coşkuyu İstanbul’da bile görmediğini söyleyen Buldan, bu seçimlerin daha önceki seçimlerden daha önemli olduğunu söyledi.

24 Haziran’da Türkiye halklarının ya mevcut düzene devam edeceğini ya da barış diyeceğini söyleyen Buldan, “Bu halk bu ülkede artık AK Parti’nin gitmesi için, Erdoğan’ın gitmesi için tercihini 24 Haziran’da yapacak. Bu önemli bir tercih olacak. Bu seçim Türkiye’nin kaderini belirleyecek olan bir seçim olacak. Kars halkı, çiftçisi iyi bilir. AK Parti hükümetini 16 yıllık iktidarı döneminde Türkiye’nin hiçbir yerine, esnafa ve halka huzur gelmedi. En fazla Kars halkı bilir, bu iktidarın bu ülkeye yaptıklarını. Kars’ta üretimin bittiğini, esnafın siftah yapmadığını, iş yerlerinin kapısına kilit vurulduğunu, aldığı kredileri ödeyemediğini en fazla Kars halkı bilir. Hayvancılığı, yaylacılığı bitiren AKP hükümetine biz HDP olarak ‘Kars halkının üzerinden elinizi çekin.” dedi.

hdp-es-genel-baskani-buldan,-kars’ta-konustu-(6).jpghdp-es-genel-baskani-buldan,-kars’ta-konustu-(3).jpghdp-es-genel-baskani-buldan,-kars’ta-konustu-(4).jpghdp-es-genel-baskani-buldan,-kars’ta-konustu-(5).jpghdp-es-genel-baskani-buldan,-kars’ta-konustu-(9).jpghdp-es-genel-baskani-buldan,-kars’ta-konustu-(8).jpghdp-es-genel-baskani-buldan,-kars’ta-konustu-(7).jpghdp-es-genel-baskani-buldan,-kars’ta-konustu-(1).jpghdp-es-genel-baskani-buldan,-kars’ta-konustu-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler