HDP Kağızman İlçe Teşkilatı Suruç’taki Saldırıyı Kınadı

HDP Kağızman İlçe Teşkilatı Suruç’taki Saldırıyı Kınadı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kağızman İlçe Örgütü, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapıldığı esnada meydana gelen bombalı saldırıyı kınadı.

HDP Kağızman İlçe Başkanlığı binası önünde toplanan partililer buradan sloganlar atarak İstiklal alanındaki Atatürk Heykeli önüne geldi. Burada, Suruç’taki patlamada hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunan kalabalık daha sonra basın açıklaması yaptı.

HDP Kağızman ilçe eş başkanı Kemal Avci, DAİŞ çetesini ve ona destek verenleri kınadıklarını söyledi.

Kemal Avci, “Suruç’ta bulunan insanlar Türkiye’nin her noktasından giden bu ülkenin vatandaşları idi yardım için ordaydılar ama görüyorum ki Kağızman halkı bu duruma duyarsız kalıyor bu tür felaketler herkesin başına gelebilir bu nedenle hersin birlik olup bu saldırıyı lanetlemesi gerekiyor  daiş terör örgütü bütün dünyanın başına bir beladır yaptıkları terör saldırısını lanetliyor ve kınıyoruzKobani’nin yeniden inşası için Suruç’ta bir araya gelen üniversite gençlerine DAİŞ çetesi, DAİŞ barbarı, DAİŞ tecavüzcüsü ve katilleri tarafından saldırı yapıldı. Onlarca genç arkadaşımız şehit düştü. ve 100’lerden fazla şu anda yaralımız var. Bizler buradan DAİŞ çetesini, DAİŞ terör örgütünü lanetle kınıyoruz. Rojova’da büyük bir mücadele yapıldı. Burada halklar kendi özgürlüğünü, kendi yaşamlarını özgürce yaşayabilmek için büyük mücadeleler verdi, büyük bedeller verdi. DAİŞ çetesi ve DAİŞ zihniyetinde olanlar buna tahammül edemediler. Bizler bu katliamı ve katliama sebep olanları, katliamı yapan IŞİD terör örgütünün ortaklarını da çok iyi biliyoruz. Biz nefretle kınıyoruz” 2 gün önce bir eve yapılan Molotof saldırısı ile ilgili olarak yakalanan 3 kişin tutuklanması  olayını da kınayan HDP ilçe başkanı kemal avcı olayla partinin ve hiçbir gencin alakası olmadığını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık bir süre slogan attı ve 100 yıl  Caddesi’ndeki parti binasına yürüdü. Kalabalık daha sonra sessizce dağıldı.

Öte yandan, HDP İlçe Başkanlığı binasına siyah pankart asıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler