HDP Kağızman’da Eşbaşkan adaylarını tanıttı, ilk seçim bürosu açtı

HDP Kağızman’da Eşbaşkan adaylarını tanıttı, ilk seçim bürosu açtı

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren HDP, Kağızman’da Eşbaşkan adaylarını belirledi.

Kağızman Eşbaşkan adayları Göğercin Aras ve M.Emin Aras’a eşlik eden HDP Kars Belediye Eşbaşkanları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, konvoyla karşılandı. Eşbalşkanlar konvoy ile birlikte şehir merkezindeki seçim bürosuna geldi. 

HDP Kars Belediye Eşbaşkan adaylarının yanı sıra, Kağızman Belediye Eşbaşkanları adayları Göğercin Aras ve M.Emin Aras HDP Kars İl Örgütü, HDP Kağızman İlçe örgütü ve çok sayıda partililerin katılımıyla gerçekleşti. 

Açılışta ilk olarak konuşan HDP Kağızman Belediye Eşbaşkan adayları, seçime kısa bir süre kaldığını belirterek, bu kısa sürede Kağızman’da gezilmeyecek sokak, gidilmeyecek ev bırakmayacaklarını ve Kağızman’ı kazanacaklarını söyledi. 

‘PARTİMİZDE KADIN VE GENÇ TEMSİLİYETİ ÇOK ÖNEMLİDİR’

Ardından söz alan HDP Kars Belediye Eşbaşkan Adayı Şevin Alaca, ilçelerinde özellikle kadınlara ve gençlere seslenmek istediğini belirterek, “Partimizde kadın ve genç temsiliyeti çok önemlidir. Kadınlar ve gençler belediyede iradelerini göstersinler. Ancak bu sayede demokratik bir belediyeyi inşa edebiliriz” dedi. 

‘ŞEHİRLERİMİZİ BİRLİKTE YÖNETMEYİ BAŞARMALIYIZ’

Son olarak söz alan HDP Kars Belediye Eşbaşkan Adayı Ayhan Bilgen ise, seçimlerin Türkiye siyaseti açısından yol ayrımı olduğunu vurgulayarak, Türkiye’yi bugüne kadar yöneten anlayışla Türkiye’de demokratik değişimi, toplumsal barışı esas alan partimiz arasında bir tercih de söz konusu olduğunu ifade etti. 

Bilgen, “Kars’ta da, Kağızman’da da, Pazarcık’ta da, Sarıkamış’ta da seçim bu ikisi arasında olacaktır. Partilerin amblemlerinin farklı olması, adaylarının isimlerinin farklı olması hiçbir şey ifade etmiyor. Sonuçta kamplaşmaya dönük bir yaklaşımın, kamplaşmadan medet uman bir anlayışın ayrımcılığı, dışlamanın, ötekileştirmenin, etnik kimlikler üzerinde siyaset yapmanın 31 Mart’ta mahkum edilmesi gerekiyor. Bu coğrafyada birlikte yaşıyorsak şehirlerimizi de birlikte yönetmeyi başarmamız gerekiyor. Bir kimliğin dışlanması, aşağılanması, yok sayılması o ülkenin birliğine, barışına, kardeşliğine hizmet etmez. Tam tersine nefrete, ayrışmaya ve çatışmaya hizmet eder. Bu da bu ülkedeki, şehirdeki yolsuzluğa, kayırmacılığa, rüşvetle insanların işe yerleştirme anlayışına hizmet eder. Biz sandıkta bu anlayışı mahkum edip cezalandıracağız’” şeklinde konuştu.

hdp-kagizman’da-esbaskan-adaylarini-tanitti,-ilk-secim-burosu-acti-(3).jpghdp-kagizman’da-esbaskan-adaylarini-tanitti,-ilk-secim-burosu-acti-(2).jpghdp-kagizman’da-esbaskan-adaylarini-tanitti,-ilk-secim-burosu-acti-(4).jpghdp-kagizman’da-esbaskan-adaylarini-tanitti,-ilk-secim-burosu-acti-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler