HDP’li vekillerden Kars Belediyesine destek!

HDP’li vekillerden Kars Belediyesine destek!

HDP’li 5 milletvekili Kars Belediyesine destek vermek için kente geldi.

KARS MANŞET

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, HDP Ağrı Milletvekili Dilan Taşdemir, HDP Muş Milletvekili Mensur Işık ve HDP Siirt Milletvekili Sıddık Taş ve Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş Kars Belediyesine destek vermek üzere kente geldi.

İlk olarak HDP Kars İl Başkanlığını ziyaret eden HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğlu, Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Ağrı Milletvekili Dilan Taşdemir, Muş Milletvekili Mensur Işık ve Siirt Milletvekili Sıddık Taş ile Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş daha sonra Kars Belediyesine geçti.

HDP Kars İl Başkanlığını ziyaret eden HDP heyeti, İl Başkanı Cengiz Anli ve partililer tarafından karşılandı. Anli, Kars Belediye Başkan ve yardımcılarına bazı basın yayın organlarında çirkin saldırılar yapıldığını belirterek, HDP bölge milletvekillerinin destek için Kars’ta olduklarını söyledi.

Burada HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, HDP heyeti adına gazetecilere açıklamada bulundu.

Hatimoğulları açıklamasında, Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ve yardımcılarına yapılan saldırıların amacının ne olduğunu ve nelerin hedeflendiğinin her kes tarafından bilindiğini söyledi.

Türkiye’deki son 3 - 3,5 yıllık siyasi süreci değerlendirildiğinde bu saldırıların HDP’nin Kars Belediyesini kazanmasından kaynaklandığını da belirten HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, “Kars Belediyesi, HDP tarafından kazanılan bir belediyedir. Kars Belediyesi Türkiye’ye model olacak bütün farklı siyasetleri temsil eden bir meclis ile yönetiliyor ve bu mecliste yapılan çalışmalar tamamen Kars halkları için kentin yeniden inşası için canla başla çalışmaktadır. AKP iktidarının ve küçük ortağı MHP’nin tahammül edemediği nokta da budur. Çünkü burada böylesi bir çalışma istenmemektedir. Çünkü onların derdi gerçekten yerel yönetimlerin esas vazifelerini yerine getirmesi değil yerel yönetimlerin kendilerinin uydusu gibi çalışmasını istemektedirler. Bunun özellikle altını çizmek istiyorum. Oysaki Kars Belediyesi özgün faaliyetleri ile ve farklı siyasi partilerin temsil edildiği bir meclis ile bu çalışmaları bu şekliyle başarılı bir biçimde yürütmektedir. Bugün Belediyesi’ndeki meclisteki bu çeşitlilik aslında bize Türkiye tablosunun çeşitliliğini göstermektedir. Ve benim Türkiye Barış Meclisi sürecinden tanıştığım Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, o sürecin mimarlarındandır. Yani bu ülkede farklılıklar nasıl barış içinde, kardeşçe ve huzur içinde ayrıştırılmadan, kutuplaştırmadan nasıl yaşanabileceğini dair güçlü irade ortaya koymayı başarmıştır. Türkiye Barış Meclisinin önemli eserlerinden biri olmuştur. İşte tam da o anlayışın ve zihniyetin Kars Belediyesinde yansımalarını görüyoruz.” Dedi.

KARDEŞ AİLE KAMPANYAMIZ HEDEF ALINDI

Kars Belediyesinin Ramazan ve Pandemi günlerinde hayata geçirdiği Kardeş aile kampanyasının hedef alındığını konuşmasında belirten Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, “Bugün kardeş aile kampanyamız bu şekilde hedeflenmektedir. Esasen ülkenin içinde bulunduğu özellikle bu coronavirüs günlerinde daha çok dayanışmaya daha çok ortaklaşmaya ihtiyacımız olan bu günlerde yapmaya çalıştıkları burada yerel yönetimleri etkisizleştirmektir. Bakın coronavirüs günlerinde yemediler içmediler Batman Belediyesi dahil 8 belediyemizi görevden aldılar. Çünkü HDP belediyeleri dezenfektan ve maske dağıtıyorlardı. Çünkü coronavirüs ile mücadele konusunda halka gerekli toplumsal hizmeti sağlıyorlardı. İşte buna tahammül etmediler. Elbette bununla da yetinmediler bu koronavirüsü günlerinde içinde İstanbul, Mersin ve adana başta olmak üzere birçok büyük şehrin yardımlaşma ve dayanışma kampanyası için açtıkları hesapları bloke ettiler. Aşevleri kapatıldı. Niye Çünkü diyorlar ki hiç kimse hiç kimseyle dayanışma içerisinde olmasın. Ama herkes bütün toplum Bir tek onlara bakacak o da Cumhur İttifakı olacak. Onun dışında kalan herkesin birbiriyle dayanışması birbirine eş uzatmasına müsaade etmeyeceğiz diyen bir otoriter zihniyetle karşı karşıyayız. Oysaki bu ve benzeri olaylardan merkezi hükümete düşen en temel görevi nedir? Elbette yerel yönetimler ile koordineli bir şekilde bu hizmetleri sağlamaktır. Bugün AKP iktidarının ve Cumhur İttifakı’nın virüsle başarısızlığının simgesi işte şu taktığımız maskenin dağıtım biçimi olmuştur. Maskeleri dağıtamaz hale geldiler, defalarca yöntem değiştirdiler. Oysaki bu merkezi hükümet yerel yönetimlerin üzerine düşen görevi yerine getirmesine müsaade etse ve onlarla ilgili bir faaliyet yürütseydi bencil bir şekilde siyasi çıkarları uğruna toplumun sağlığını hiçe sayarak adımlar atılmasaydı bu maskeler çok daha başarılı bir biçimde toplumun her kesimine her mahalleye her sokağa ulaşmış olurdu. Ama onların seçtiği yöntem ‘herkes bize bakmak zorunda ve bize mahkûm olmak zorundadır’ oldu. Hayır değerli arkadaşlar hiçbirimiz onlara mahkum değiliz. Bugün ne Kars halkı ne Türkiye halkları merkezi hükümetin tekçi anlayışına Pandemi zamanında bile partizanlık yapıp, siyasal ayrımcılık yapıp, hizmetin halka ulaşmasını engelleyen yöntemiyle Bizler uzlaşma niyetinde olmadık ve olmayacağız” ifadesini kullandı.

Hatimoğlu yaptığı açıklamayı şöyle sürdürdü: “Kardeş aile kampanyamız da bu çerçevede engellendi. Kardeş aile kampanyası bugün bir toplumun esasen olmazsa olmazı olan zor günlerde dayanışmanın sembolü olan bir kampanyadır. Bu kampanya hedefe başlatmıştır. Ama HDP’nin bu manada hesabına giren herhangi bir maddi katkı yoktur. Bu ülkede yaşayan Türküyle, Kürdüyle, Azerisiyle, Arabayla, Lazıyla, Çerkeziyle yani bütün halkların ve burada sayamadığım 72 milletten insanın aileleri arasındaki bir eşleşmeyi sağlamayı hedeflemektedir. Bizlerin bu dayanışma köprüsünde amacımız, bütün farklı halkların, inançların ve ihtiyaç sahibi insanların katkı sağlayabilmesidir. Aileleri ile buluşmasını ve eşleşmesini sağlamaktır. Bunun için bize Kars Belediyesi Hedef gösterilerek ‘sahte Kızılay’ diyorlar. İşte bir örgüt ismi de vererek ‘bir örgütün Kızılayı’ diyorlar. Bugün bizim yaptığımız bu kampanya Kızılay’ın şu anki kurumsal olarak ismini zikrettiğimiz Kızılay’dan uzak dursun isteriz. Çünkü bugün AKP iktidarı Kızılay dahil her kurumun ismini ve cismini kirletme konusunda nam salmıştır. Bugün Kızılay’da yaşanan Kızılay’ın aracı olduğu yolsuzluğu Başkentgaz ve çocuk istismarı ile tanınan Ensar Vakfı’na aktarılan paraları her kes biliyor. Biz bunu Türkiye Büyük Millet Meclisinde belgeleriyle birlikte kamuoyu ile paylaştık. O nedenle Biz diyoruz ki bu tarz Kızılaylarınız sizin olsun. Biz burada sadece ve sadece bir dayanışma içindeyiz. Bir dayanışma içindeyiz. Hedefimizi bütün baskılara ve engellemelere karşı fiilen zaten sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edeceğiz.

Son derecede siyasi çeşitliliğe sahip olan Kars’ta HDP Belediyesi iki değerli eş başkanımız ve değerli meclis üyelerimiz ile beraber gerçekten buradaki halk arasında köprü kurma konusunda çok önemli emekliler harcamaktadırlar. Yine bugüne kadar Kars Belediyesi’nin kaynaklarını çetelere peşkeş çekenlere karşı oldukça net, temiz ve gerçekten insana ve doğaya hizmet odaklı, insanı ve doğayı merkezine alan hizmet odaklı faaliyetler yürütmektedirler. İşte bu belediyenin bu şekilde çalışma yürütmesine tahammül etmeyenler, sadece siyasi görüşünden dolayı kabullenmeyenler öte yandan çıkar çetelerine çıkar sağlamayı reddettiği için saldırılara uğramaktadır.

Belediye Başkanımız, bugüne kadar hesap verilebilir bir çalışma yürütmektedir.  Bugün kent hizmetini kente katkıyı açıklanabilir ve şeffaf bir biçimde, rapor verilebilir, açıklanabilir şeffaf bir biçimde bir çalışma odaklı bir hizmet vermektedir.  Belediyede yine her şeye rağmen, hesapları bloke edilmesine rağmen hiçbir şekilde projeleri desteklenmemesine rağmen kıt kaynaklarla hizmet vermektedirler.  Bunu başarıyorlarsa bundan sonra da büyük bir dayanışma ile bunu başaracaklar. Bizin buradan öncelikli olarak Kars halkınadır. Burada belediyemize zarar vermek isteyen, yerel çıkar gruplarına karşı maddi çıkar hedefleyen gruplara karşı belediye başkanlarımızı belediyemizi en güçlü bir biçimde sahiplenmenin tam zamanıdır. Bu çıkar guruplarına hiçbir şekilde pabuç bırakmamak için Kars hakları ve buradaki bütün kitle örgütleri, sivil toplum kuruluşları tek vücut halinde belediyemizin yanında durarak bu dayanışmayı sürdürmesi oldukça önemlidir. Bunun yansımaları Türkiye kamuoyuna da güçlü bir şekilde olmuştur. 122 kurum demokrasi için birlik ve beraberlik için imza kampanyası başlattı ve bir metin hazırladı ve bunu imzaya açtı. Kars Belediyesini desteklemek için 122 kurumun imzası bir gün içerinde sağlanmış oldu. Bunun devamı gelecektir. Belediyemize hedefleyenler şunu çok iyi bilmelidir ki bütün Türkiye hatları Türkiye’deki vicdan sahibi Türkiye’de gerçekten yerel yönetimlerin hizmet odaklı olmasına inanan her kesimin desteği ve dayanışması devam edecektir” şeklinde açıklamasını tamamladı.”

HDP HEYETİ DAHA SONRA KARS BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Buradaki basın açıklamasının ardından HDP heyeti daha sonra Kars Belediyesini ziyaret etti. Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, 7 milletvekilinin kente hoş geldiğini ifade ederek, bu dayanışma ziyaretinin kendileri için son derece değerli olduğunu söyledi.

HDP Muş Milletvekili Mensur Işık, “Bilindiği gibi HDP heyeti olarak biz dün akşam itibariyle Kars’a geldik. Kars’a geliş amacımız büyük oranda basının malumu. Kars Belediyesine ve başkanlarımıza yönelik linç kampanyası başlatıldı. Tabi biz aslında bazı kirli girişimlerin alt yapısının olduğunu düşünüyoruz. Kayyum politikasının altyapısı olduğunu özellikle belirtmek gerekiyor. Bir defa AKP ve MHP ittifakının kayyumdaki amacı aslında özelde Kürt kimliğine ve HDP’ye yönelik saldırı olarak değerlendirmekteyiz. Ama Kars’a yönelik olan saldırısını biz bunun dışında ayrı bir sebep olarak değerlendirmekteyiz. Örneğin; Kars çok farklı kimliklerin ve inançların diyebileceğimiz bir arada yaşadığı bir kenttir. HDP bunun bileşkesi aslında, bunu bir arada tutan tutkaldır. Kars Belediyesine olan saldırının temel amacını biz bu temelde halkların ve inançların bir arada yaşamasına yönelik olarak düşmanlık bunu bu şekilde değerlendiriyoruz, öncelikle bunu belirtmek istiyorum. İkinci etken tabi ki başkanlarımız şahsında Kars’ın, Kars Belediyesinin imkanlarının, olanaklarının, ekonomisinin Kars’taki bütün her kesiminin, bütün inançların, bütün etnik kimliklere herhangi bir ayrım yapmaksızın Kars Belediyesinin hizmetinin ulaşması AKP ve MHP ittifakını rahatsız eden bir olgu olarak değerlendirmekteyiz. Bu açıdan biz yapılan bu saldırıların kamuoyu tarafından da bilinmesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Kars Belediye Başkan Yardımcısı Şevin Alaca ise, Kars Belediyesine dayanışma için kente gelen HDP heyetine teşekkür ederek, “İlgili haberin yayınlamasının üzerinden 1 hafta geçti, biz bu 1 haftada aslında çok yıpratıcı olduğu kadar bizim için gerçekten çok dayanışmanın yüksek seviyelerde yaşandığı bir hafta da oldu. Çok farklı kurumlardan, bireylerden, inançlardan ve kimliklerden insanlardan destekler aldık. Bildiğiniz üzere partimizin simgesi bir ağaç ve o ağacın her bir yaprağı da aslında bu ülkedeki farklılıkları simgeliyor. Kars’ta tam aslında bu ağacın kök salabileceği bir yer. Dolayısıyla da bir anlamda belki hedefe oturtulmasının kaynağının bir tanesi de budur. Ama bu yalan, yanlış haberlere kimse itibar etmiyor, bunu son 1 haftada gördük. Biz kesinlikle moral bozmadan, enerjimizi düşürmeden Kars’a hizmet etmeye devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

hdp’li-vekillerden-kars-belediyesine-destek!-(1).jpghdp’li-vekillerden-kars-belediyesine-destek!-(2).jpghdp’li-vekillerden-kars-belediyesine-destek!-(3).jpghdp’li-vekillerden-kars-belediyesine-destek!-(4).jpghdp’li-vekillerden-kars-belediyesine-destek!-(5).jpghdp’li-vekillerden-kars-belediyesine-destek!-(6).jpghdp’li-vekillerden-kars-belediyesine-destek!-(7).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler