HDP’nin Kars Mitingi!

HDP’nin Kars Mitingi!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars'ta miting düzenledi.

Partilerinin Kars mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, AKP'nin savaş ve kaos politikalarıyla ayakta durduğunu ve her seçim öncesi bir kargaşa ortamı yaratmak istediğini belirterek, "İnşallah onların başkanlık hayallerini de diktatörlük hayallerini de hep birlikte sıfırlayacağız. Onların sıfırlandığı nokta bizlerin başladığı nokta olacak" dedi.

HDP'nin "Bizler Meclise" sloganına cevap veren Kars'taki halklar, kentte yapılan miting alanını hınca hınç doldurdu. Mitingde konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili ve Ağrı Milletvekili Adayı Leyla Zana, miting alanındaki halkların renk cümbüşü oluşturduğunu vurgulayarak, hiçbir barajın halkların beraber yaşama iradesi önünde duramayacağını söyledi. 8 Haziran'da halkların bayramının ilan edileceğini söyleyen Zana, "Siz renk cümbüşü oluşturan halkların iradesiyle ilan edilecek olan hakların bayramını, 7 Haziran gecesi Önder Apo'ya müjdeleyeceğiz" dedi. 

'Türkiye'yi, HDP'nin fotoğrafı olan Kars'a çevireceğiz'

Coşkulu alkışlar eşliğinde konuşmasına başlayan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise, alanı dolduran Kürt, Türk, Azeri ve Terekeme halklarının barışın müjdecisi olduğu sözleriyle konuşmasına başlayarak, "Bu kardeşlik bahçesinde yaşayan halklarımızı saygıyla selamlıyorum. Bütün Türkiye'yi adeta HDP'nin bir fotoğrafı olan Kars'a dönüştüreceğiz. Tekçi siyasette ısrar edenlere bu halklar en büyük cevabı verecek" dedi.

'Paraları sıfırlayamayanları bu halk meydanlarda sıfırlayacak'

Gittikleri her yerde coşkulu kalabalık ve sevgiyle karşılaştıklarını belirten Yüksekdağ, "Bölgeye çıkarma yaparak alanları doldurmaya çalışanlar, sizlerin karşısında çaresiz kalıyorlar. Cumhurbaşkanı da Başbakan da yani bizlerin yükselişini engellemek isteyenler bölge mitinglerinde boş meydanlara konuşuyorlar. Çok şükür her miting alanlarında bizler varız. Onlar paraları taşıya taşıya sıfırlayamadılar, ama bu halk onları meydanlarda sıfırladı" ifadelerini kullandı.
Hep birlikte ülkede zulmü ve adaletsizliği sıfırlayacaklarını de söyleyen Yüksekdağ, "İnşallah onların başkanlık hayallerini de diktatörlük hayallerini de hep birlikte sıfırlayacağız. Onların sıfırlandığı nokta bizlerin başladığı nokta olacak" şeklinde konuştu.

'Yalana, sahtekarlığa ayırdıkları enerjinin yarısını barışa ayırsalardı, ülkenin her yerinde barış olurdu'

Konuşmasının devamında Kars'tan Edirne'ye bütün ülkenin umudu haline geldiklerini ve yükselişlerini durdurmak isteyen Cumhurbaşkanı ve Başbakanın saldırılarına maruz kaldıklarına işaret eden Yüksekdağ, şunları söyledi. "HDP'yi baraj altında bırakmak isteyenler, şimdi de Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, MİT'iyle, ordusuyla, çamur medyasıyla birlikte yürütüyorlar. Yalanın, sahtekârlığın bin bir türlüsünü bilirdik de daha görmediklerimiz varmış. Bunlarda yalan, sahtekârlık, komplo bitmiyor. Sahtekarlığa ayırdıkları zamanın yarısını Türkiye'nin kalkınmasına harcasalardı, buralara bahar gelirdi. Bu enerjinin yarısını barışa ayırsalardı, her yerde barış olurdu. Ama onlar hiçbir şeyi bu ülkenin iyiliğine ayırmıyorlar. Düşündükleri tek şey Başkanlık sistemi ve AKP'nin etrafındakilerin ceplerini doldurmaktır." 

'AKP'ye gidecek her oy diktatörlüğe gidecektir'

Yüksekdağ, AKP'ye gidecek her oyun diktatörlüğe verileceği uyarısında da bulundu. Miting alanındakilere "Bugün bir partiye oy vermiş sanabilirsiniz, ama bu parti sizlerin iyi niyetini diktatörlüğün kurulması için kullanacaktır" diyerek uyaran yüksekdağ, bu ülkede diktatörlük kurulmasına izin vermeyeceklerini söyledi. 
Yüksekdağ, bu ifadelerinin ardından da "Ülkede bir Çözüm Süreci başlatıldı ama o da senin başarın değildir. O, İmralı Cezaevi'nde tecritte tuttuğun Abdullah Öcalan'ın başarısıdır" ifadelerini kullandı.

'AKP'nin savaş ve kaos kozunu ellerinden aldık'

AKP'nin savaş ve kaos üzerinden kendisini var ettiğini ve her seçim öncesi bir kaos ortamı kurabilmek için özel çaba sarf ettiğini de vurgulayan ve bu durumun yaşanmaması için ellerinden gelen her türlü mücadeleyi yürüttüklerini kaydeden Yüksekdağ, "2 yıldan bu yana onların Türkiye siyasetindeki en büyük kozlarını ellerinden aldık. Savaştan, kaostan yararlanıyorlardı. Ama biz bu durumu onların ellerinden aldık. Bu kozu onların elinden aldık ya çıldırıyorlar. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı, yeniden bir çatışma çıkması için ellerinden gelen her şeyi yapıyor" dedi.

'Kendi halkına savaş dayatanlar kazanamayacaktır'

Yine çözüm ve barışın Cumhurbaşkanı ve Başbakana emanet edilmediğini, halklara emanet edildiğinin altını çizen Yüksekdağ, "7 Haziran'da sandıklarda barış iradesi çıktığında, bugün Suriye'de, Libya'da savaş çıkaranlar kazanamayacak. Türkiye'de kendi haklarına savaşı dayatanlar kazanamayacaktır. Savaş ve kaostan nemalananlar, demokratik sözlerle konuşmaya kalktıkları zaman 3-5 kelimeden fazlasını söyleyemiyorlar. Gerisi hep ayrımcılık ve kutuplaştırma dilidir" şeklinde konuştu.

'Direne direne kazanacağız'

Yüksekdağ, bu sözlerinin ardından partilerine dönük devam eden saldırılar üzerinde durdu. Sadece Cumhurbaşkanı ve AKP'li yöneticilerinin sözlü saldırısının değil, her yerde katliam amaçlı saldırılarla da karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Yüksekdağ, şunları söyledi: "Daha dün Mersin ve Adana'da katliam amaçlayan bir saldırı düzenlendi. Hesap soruyoruz 'Bu saldırı hakkında neden bana hesap soruyorsunuz' aymazlığına giriyor. Sana hesap sormayacağız da kime soracağız. Bu durumun bir numaralı sorumlusu ve engellemesi gereken sensin Sayın Cumhurbaşkanı. Çıkın Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak bu saldırıları engelleyecek sözler sarf edin, soruşturma açın, gözaltına alın. Ama bunların hiçbirisini yapmadılar. Ben burada konuşma yaparken sokaklardaki arkadaşlarımız kelle koltukta çalışma yürütüyor. Bu ülkede seçim güvenliği kesinlikle sağlanmadı, sağlanmıyor. Ama bizler sizinde dediğiniz gibi hep direne direne kazandık. Bugünde direne direne, birleşe birleşe kazanacağız." 

'Bize tehditle oy topluyor diyenler halkı süreci bitirmekle tehdit ediyor'

HDP'nin çalmadan, baskı uygulamadan halklarla beraber bu günlere geldiğini ve AKP'nin bu yüzden partilerine tahammül edemediğini de söyleyen Yüksekdağ, AKP iktidarına ve Cumhurbaşkanına "Bizlere bugüne kadar sayısız zulmü, hakareti ve şiddeti dayatanlar, bugün çıkmış utanmadan 'HDP'nin barajı aşması Türkiye için tehdittir' diyor. Bu ülke için en büyük tehdit sizsiniz. Kendilerinin bile inanmadığı kuyruklu yalanlarla halklarımızı kandırmaya çalışıyorlar. Bizleri tehditle oy topluyorlar diyenler, bugün çıkmış milyonlarca Türkiye yurttaşına karşı tehdit dili kullanıyorlar. Barajı aşarsanız 'süreci bitiririz masayı deviririz' diyorlar. Halkı tehdit ediyorlar. HDP barajı aşarsa sonunuz iyi olmaz tehdidinde bulunuyorlar. Ama bu ülkenin halkı bu tehditlere pabuç bırakmaz" sözleriyle yüklendi. 

'HDP, diktatörler için tehdittir'

Yüksekdağ, AKP'li milletvekili adaylarının Van'a bağlı köylerde muhtar ve askeri yetkililerle köylüleri tehdit etmesine tepki gösterdi. 
"Van'da muhtarlarını ve garnizon komutanlarının üzerimize salarak 'Eğer bu köyde HDP'ye oy çıkarsa vay sizin halinize' şeklinde tehditler de bulunuyorsunuz. Cumhurbaşkanı, eğer tarafsızsa çıksın seçmenlerimizi tehdit eden o kamu görevlilerini cezalandırsın. Bunu yapmak yerine HDP'nin barajı aşmasının kötü olduğunu söylüyor. HDP'nin barajı geçmesi tek bir kişi için kötü olur. Hani seçimlerin ardından başkanlığını ilan etmek isteyen birisi var ya sadece onun için kötü olur. HDP barajı aşacak ve başkan olma rüyaları gören zatın tatlı rüyası kabus olacak kabus" diyen Yüksekdağ, bu konudaki sözlerini "HDP, sadece diktatörler için tehdittir" diyerek sürdürdü.

'Bunların devrimi halkın karşı devrimidir'

Yüksekdağ, HDP'nin barajı aşmasını ise barıştır, refahtır, emekçinin kurtuluşudur, bütün halklar için yaşamdır diyerek özetledi. 
Konuşmasının sık sık alkışları bölen alandakilere "Memleketin dört bir tarafını kendi mülkü gibi görenler, sizleri bu zamana kadar gördüler mi ey Kars halkı, kentin gençlerini, emekçilerini gördüler mi?" diye soran Yüksekdağ, "Onların çıkarlarını savunduğu kadar değerlidir onlar için. Oy istemeye gelince gördüler, yatırıma hizmete gelince en büyük ayrımcılık politikasını burada yaptılar. Kentte sağlık devrimi yaptıklarını söylüyorlar ama bu devrim sizler için değil, özel hastaneleri için yapıldı. AKP sermayesini en çok bu özel hastaneler oluşturuyor. Bunların devrimi halkların karşı devrimidir. Bunlar devrim yaptık deyince bilin ki halka en büyük darbe vardır" dedi.
'Türkiye'yi bir adaletsizlik yurduna çevirdiler'

AKP'nin tek uğraşının saray yapmak olduğunu söyleyen Yüksekdağ, konuşmasını da "Türkiye'yi bir adaletsizlik yurduna çevirdiler. Zengin daha zengin fakir daha fakir oldu. Tarım ve hayvancılığı bitme noktasına getirerek Karsı'ı neredeyse insansızlaştırdılar. Karslı yurttaşlar ekmeği umudu gurbette çalışarak aramaya başladı. Bizler kuracağımız yeni yaşamla kadınlarında gençlerinde emekçilerinde hak ettiği gibi yaşayabileceği bir yaşamı inşa edeceğiz" sözleriyle yine alkışlar arasında noktaladı.  Kaynak: DİHA / Foto: KHA

 

Önceki ve Sonraki Haberler