Hedef Türkiye Şampiyonluğu

Hedef Türkiye Şampiyonluğu

BİR DERECE DE SATRANÇTA: HEDEF TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Kars’ta düzenlenen elemeleri geçerek 15-19 Mayıs 2015 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün Erzincan İli’nde düzenlemiş olduğu Ortaokullar Arası Küçük Kızlar kategorisi satranç turnuvasında Kars’ı temsil ederek Erzincan’da yarışan 3 Kasım YBO öğrencisi Ece Kızılkaya katıldığı turnuva boyunca toplamda 10 il ve 16 öğrenciden oluşan rakiplerini eleyerek bölge ikincisi oldu ve Balıkesir’de düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı kazandı. Sportif başarılarda bu yıl başarı çıtasını her geçen gün yükselten Arpaçay, elde ettiği yeni bölge şampiyonluğu sonrasında gözünü Türkiye Şampiyonluğuna dikti.

Elde ettiği başarı sonrası ilçeye dönen minik sporcu kaymakam Faruk Erdem’i makamında ziyaret ederken Kaymakam Erdem de daha önce söz verdiği üzere kendisine tablet hediye etti.

Kaymakam Faruk Erdem eğitim ve spor alanlarında Arpaçay olarak bu yıl iyi bir ivme yakaladıklarını, oluşturulan yarışma ve rekabet ortamının da bu başarıyı daha da katmerlediğini belirtti. Erdem, gerek öğrencilerin gerekse de öğretmenlerin tatlı bir rekabet ve fedakarlık içerisinde ellerinden gelen gayreti göstererek başarılarının meyvesini yediklerini ifade etti. Erdem ayrıca, bölge turnuvasında gösterdiği üstün başarıyla bölgemizi temsil etmenin gururunu yaşayan öğrenci Ece Kızılkaya’ya Türkiye Şampiyonasında başarılar dilediğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler