Hem Sağlık Hem Şenlik

Hem Sağlık Hem Şenlik

‘Yaşamınıza hareket katın, sağlığa adım atın’ sloganıyla, sabah saat 09:30’da İstiklal Alanı’ndan yürüyüşle başlayan program Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Kompleksi’nde devam etti.

Kağızman Kaymakamlığı, Kağızman Belediye Başkanlığı, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi, İlçe Devlet Hastanesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Herkes İçin Spor Federasyonu’nun desteği ve katılımlarıyla 1. ‘Sağlıklı Yaşam Şenliği’ düzenlendi.

Bu sene birincisi düzenlenen şenlikle ilgili bilgi veren Kağızman Toplum Sağlığı Merkezi Dr. Gökhan Ünal, “Şenlik öncesinde Toplum Sağlığı Merkezi ile Devlet Hastanesi tarafından merkezdeki okullarımızda genel sağlık konuları ve bağımlılıkla ilgili bilgilendirme ve broşür dağıtımı yapılmıştır. Ayrıca şenlik alanına kurulan halk sağlığı standartlarında sağlık taramaları (anne, çocuk, çevre sağlığı, bulaşıcı hastalıklar, kronik hastalıklar, obezite, ağız ve diş sağlığı, kanser tarama, sigarayla mücadele) yapılmıştır. Akılcı ilaç kullanımı programı çerçevesinde atık ilaçlar toplanmıştır. Yine kapalı salonda bayan vatandaşlarımıza yönelik ‘Kağızman’da kadın sağlığı ve spor’ konulu eğitim semineri düzenlenmiştir.” dedi.

Sağlıklı Yaşam Şenliği’ne Kağızman Kaymakamı, Kars Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Kan, daire amirleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Fiziksel aktiviteyi teşvik projesi’ kapsamında Kağızman’a gönderilen bisikletlerin dağıtımı Kaymakam Üçgül tarafından gerçekleştirildi. Ayrıca şenliğe iştirak eden tüm katılımcılara çeşitli broşür ve hediyelerin yanı sıra aşure de dağıtıldı.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler