HEM’den müzik ziyafeti

HEM’den müzik ziyafeti

KAĞIZMAN HALK EĞİTİMİ MERKEZİNDEN MUHTEŞEM FOLKLOR VE MÜZİK ZİYAFETİ

Kars Kağızman Halk Eğitim Müdürlüğü (HEM) tarafından hazırlanan Halk Oyunları ve müzik ziyafeti  gecesine yoğun katılım oldu.

Geceye Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül, Garnizon Komutanı Binbaşı Aydın İmre, Cumhuriyet Başsavcısı Fatma Top’un yanısıra daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun katılım nedeniyle salon dolunca çoğu vatandaşlarda yer bulamayınca ayakta izlemek zorunda kaldı. Sağlık, eğitim, emniyet personeli ile işçi ve esnaftan oluşan kursiyerlerin, halk oyunları ve Kağızmanlı müzisyenlerinde hazırlamış oldukları halk müziği büyük beğeni topladı. Birbirinden güzel sanat müziği, gösterileri görsel bir şölene dönüştü. Folklor gösterisinde farklı yörelere ait Zeybek, Halay, Horon, Üsküp ve Kafkas halk oyunları sergilenerek “Barış ve Kardeşlik” vurgusu yapıldı. Halk oyunlarının yanı sıra, Halk Eğitimi Müzik Gurubunun söylemiş olduğu şarkı ve türkülerde geceye farklı bir hava kattı.

Gece sonunda konuşma yapan Kaymakam Üçgül, Halk Eğitimi merkezinin hazırlamış olduğu bu müzik ziyafetinin yapılan en güzel programlardan biri olduğunu söyledi. Üçgül, “Halk Eğitimi Merkezinin bu kadar güzel gecelerinin devamının olmasının gerektiğinin ve çok katılım olması nedeniyle Kağızman Kapalı spor salonunda yapılmasını istiyorum” diyerek gösteride emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler