'Hepimiz bayram ettik'

'Hepimiz bayram ettik'

Arınç, Irak'ta düzenlenen kurtarma operasyonuyla bayram ettiklerini belirterek, “46 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşımızın, kardeşlerimizin kurtulmuş olduğu haberini büyük bir sevinçle aldık” dedi.

'Hepimiz bayram ettik'

Arınç, Irak’ta düzenlenen kurtarma operasyonuyla bayram ettiklerini belirterek, “46 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşımızın, kardeşlerimizin kurtulmuş olduğu haberini büyük bir sevinçle aldık” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Irak’ta düzenlenen kurtarma operasyonuyla bayram ettiklerini belirterek, “46 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşımızın, kardeşlerimizin kurtulmuş olduğu haberini büyük bir sevinçle aldık” dedi.

Arınç, 3 ayı aşkın süredir devletin üst kademesindeki herkesin uykularının kaçtığını ifade ederken, operasyonu alnının akıyla gerçekleştiren Milli İstihbarat Teşkilatı’nı da kutladı. Arınç, “Hükümetimiz güçlü, milletimiz birlik ve bütünlük içinde. Son yaşanan endişe veren olayların ortadan kalktığı, süreç içinde Türkiye’nin dış politikalarının ne kadar isabetli ne kadar insancıl ne kadar vicdanlara yönelik bir politika olduğunu sadece biz değil bütün bölge ve dünya görmüş olacak” diye konuştu.

Bursa’da Vanlı işadamlarıyla kahvaltıda buluşan Arınç, yaşanan gelişmelerden dolayı Bursa’daki diğer programlarını iptal ederek Başbakanlık uçağıyla Yenişehir’den Ankara’ya döndü. Kahvaltıda açıklamalarda bulunan Arınç, sabaha karşı sevindirici haberi aldıklarını ifade ederek, “Maalesef 3 ayı aşkın süredir Musul’da içlerinde konsolosluk görevlilerimiz, polislerimizin, ailelerinin ve çocuklarının da bulunduğu 49 kişi vardı. Bunların üçü yerelde çalışan vatandaşlardı. 46’sı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıydı. Bu kardeşlerimizin kurtulmuş olduğu haberini aldık. Büyük sevinç duyduk, hepimiz bayram ettik. Maalesef üç aydan bu yana her geçen gün hepimizi üzen, alacağımız haberlerin endişesiyle gerçekten uykularımızın kaçtığı günleri yaşadık. Hükümet olarak da bireyler olarak da hepimizin gönlü bu kardeşlerimizle birlikteydi. Her gün açıklama yaparken ailelerini ve milletimizi teskin etmek düşüncesiyle “en kısa zamanda kavuşacağız, kucaklaşacağız, merak etmeyin, buundukları yeri biliyoruz. İrtibatlarımız var” diyorduk. “Ama kazasız belasız kurtulmaları için burunları kanamaması için çalışıyoruz” demiştik. Bugün sabah saatlerinde 5 gibi 46 yurttaşımıza hamdolsun kavuştuk. Tamamen kurtulmuş olduklarını ve şu anda Şanlıurfa’da olduklarını biliyoruz” dedi.

Arınç, Başbakan Davutoğlu Azerbaycan’da olduğu için vekalet görevinin kendisinde olduğunu hatırlatarak, “Dünkü gelişmeler sınırdan içeri girişler şeklindeydi. Kulağımız da bu kardeşlerimizden gelecek haberi bekliyordu. Gece saatlerinde bazı görüşmelerimiz oldu. Sabah da bu hayırlı haberi duyduk. Başbakanlık uçağıyla Ankara’ya döneceğim. Başbakanımızı Urfa’dan gelişlerinde karşılamak istiyorum.Dışımızda gelişen olaylar Türkiye’yi yakından ilgilendiriyor. 4 yıldır Suriye’de birkaç yıldır Irak’ta ortaya çıkan yeni gelişmeler Türkiye’yi çok yakından ilgilendiriyor. Güvenliğimiz, sosyal politikalar, siyasi sebepler bakımından. Türkiye’de yeni bir hükümetimiz kuruldu. Sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanı oldu. Sayın Davutoğlu Genel Başkan ve Başbakan oldu. Gelişmeler üzerinde herkes müteyakkız. Bütün bu olumsuz görünen gelişmelerin üstesinden geleceğiz. Hükümetimiz güçlü, milletimiz birlik ve bütünlük içinde. Son yaşanan endişe veren olayların ortadan kalktığı süreç içinde, Türkiye’nin dış politikalarının ne kadar isabetli, ne kadar insancıl, ne kadar vicdanlara yönelik bir politika olduğunu sadece biz değil bölgemiz ve bütün dünya görmüş olacak.” diye konuştu.

MİT’E ÖVGÜ

Kurtulan vatandaşları canı gönülden tebrik edip selamladığını ve bağrına bastığını ifade eden Arınç sözlerini şöyle sürdürdü: “Başta Başbakanımız olmak üzere hükümetimize teşekkür ediyorum. Çünkü her gün uykular kaçacak şekilde bu olay takip edilmiştir. En büyük başarı da MİT’in. O günden bu yana yerel unsurları işin içine koymak suretiyle kazasız belasız yurttaşlarımızı getirerek alnının akıyla görevini ifa etmiştir. Bu görevi alnının akıyla MİT ifa etmiştir. Ona yardımcı olan unsurlara da teşekkür ediyorum. İnşallah Türkiye’yi güzel günler içinde hep beraber göreceğiz”

Vanlı işadamı Namık Ziya Mescioğlu da yoğun programına rağmen davete katılan Bülent Arınç'a teşekkür etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler