Her Çiftçiye Bir Danışman!

Her Çiftçiye Bir Danışman!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca,"Tarımsal İşletme Danışmanlığı (TİD)" olarak ifade edilen, işletme bazlı yeni bir çalışma modeline geçildi.

İşletme bazlı yeni modelde çalışacak personel, eğitim ve yayım, hayvan sağlığı ve üretimi, bitki sağlığı ve üretimi, desteklemeler ve kontrolü, istatistik ve veri güncelleme görevlerinin yanı sıra ihtiyaç halinde İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından verilecek diğer görevleri de (gıda denetimi, mera, arazi toplulaştırma hizmetleri vb.) yürütecekler.

Bu model kapsamında her tarım çiftçisinin en az 1 personelin sorumluluğuna verilmesi ve ihtiyaç kadar yedeğinin belirlenmesi kaydıyla birden çok ziraat mühendisi veya veteriner hekimin görevlendirilmesi, ayrıca ziraat teknikeri/teknisyeni ve veteriner sağlık teknikeri/teknisyeni ile diğer personellerin uygun görülenlerinin de yardımcı personel olarak sisteme dahil edilmesi kararlaştırıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, her çiftçinin bir tarım danışmanı olacağının altını çizdi. Düzgün, şunları söyledi; “Biz 7/24 prensibiyle her gün vatandaşımızın her an ulaşabileceği bir çalışma ortamı oluşturduk ve o yönde çalışmalarımız devam ediyor. Gerek hayvan sağlığı olarak aşılama, gerek gıda şubemizin kontrolleri, bitkisel üretimde vatandaşımızın ÇKS kayıtları, 2016 yılı işletme güncellemesi gibi yoğunluklarımız devam etmektedir. İlimizde mevsimlik yapılan ekim döneminin sona ermesiyle rutine döndük ve bu dönemde personelimizin çiftçilerin eğitimine harcaması ve eğitim vermeleri yönünde geçiriyoruz. Bakanlığımızın da bu yönde başlatmış bir proje var Tarımsal İşletme Danışmanlığı olarak. Biz bu sistemde her bir üreticimizin, yetiştiricimizin, çiftçimizin bir danışmanı olacak ve Kars’ta yaşayan her çiftçimizden bir arkadaşımız sorumlu olacak ve sorunlarıyla, sıkıntılarıyla birebir ilgilenecek.” kha

Önceki ve Sonraki Haberler