Heykeltıraşlara taş çıkarttı, kardan ayı yaptı

Heykeltıraşlara taş çıkarttı, kardan ayı yaptı

Tokat'ta heykeltıraşlara taş çıkaran vatandaşın kardan yaptığı ayı görenleri şaşırtıyor.

Tokat'ta heykeltıraşlara taş çıkaran vatandaşın kardan yaptığı ayı görenleri şaşırtıyor.

Tokat'ta bir fabrikada çalışan Mehmet Halil Tekin kardan adeta sanat eserleri oluşturuyor. Bugüne kadar kardan insan büstü, köpek, at, eşek, keçi, horoz, kaplumbağa yapan Tekin'in son eseri ayı oldu. Evinin bahçesinde birkaç saat süren çalışmanın ardından kardan ayı eserini ortaya çıkardı. Çocuklar kardan ayı ile poz vererek hatıra fotoğrafı çekindi. Tekin, yağlı boya resimler yaparak başladığı el sanatında heykelciliğe yöneldiğini söyledi. Heykeli işlemesinin zor olması nedeni ile kardan heykeller yapmaya yöneldiğini belirten Tekin, "Daha önce kardan at, eşek, kurt yaptım. Ayı yapmayı kafama koymuştum. Onu gerçekleştirmek için uğraştım. Normalde bir saat, bir buçuk saat gibi bir zamanım alıyor" dedi.

"Fotoğraf çekinenler oluyor'

Kardan ayıyı görenlerin şaşırdığını ifade eden Tekin, "Hatıra olarak kalsın diye fotoğraf çekinenler oluyor. Yetenek babadan geliyor bizde. Bütün kardeşlerimde yetenek var. Benimki de resim ve bu yönünde. Kardan eserlerim kalıcı olmuyor eriyor. Ama o da onun o anki yaptığınız mutluluk yetiyor bana. Bir huzur, mutluluk veriyor. Kardan ayrıca deve düşünüyorum. Kar yeterli yağmadığı için ancak elimizdeki bulunan karlarla bu kadar yapabiliyoruz" diye konuştu.

Ağaçta kardan tavşan

Tokat'ta bir vatandaş tarafından ağaca kardan yalpan tavşan görenleri şaşırttı. Tavşanın yüz kısmı ve kulaklarının yer ağacın fotoğrafını çekenler sosyal medya hesaplarında paylaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler