Hiçbiri Vali olmak istemiyor!

Hiçbiri Vali olmak istemiyor!

“Vali olmak ister misiniz?” sorusuna cevap bulmadı. 21 çocuktan hiç birisinin vali olmak istemediği anlaşılınca Vali Özdemir de çocuklara tuttukları takımları sorarak ortamı renklendirdi.

Hiçbiri Vali olmak istemiyor!

Kars’ın Selim ilçesinde Çocuk Trafik Eğitim Parkuru açılışına giden Vali Günay Özdemir’e çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Gösterilen bu ilgi ne yazık ki “Vali olmak ister misiniz?” sorusuna cevap bulmadı. 21 çocuktan hiç birisinin vali olmak istemediği anlaşılınca Vali Özdemir de çocuklara tuttukları takımları sorarak ortamı renklendirdi.

Selim ilçesinde “Çocuk Trafik Eğitim Parkuru”,  “Yalnızlığa Uzanan Eller Projesi” ve “Engelsiz Yaşam Merkezi”nin açılışı Kars Valisi Günay Özdemir’in katılımıyla gerçekleştirildi. Bölgede bir ilk olma özelliği taşıyan açılışa; Kars Valisi Günay Özdemir, Kaymakam Erdinç Dolu, AKP’li Belediye Başkanı Coşkun Altun, hayırsever işadamı Celal Kahraman, İl ve ilçe kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

“Çocuk Trafik Eğitim Parkuru” açılışının ardından parkurla ilgili bilgi verildi ve çocuklar parkurda akülü araçlarla aldıkları eğitimin pratiğini yaptılar. Başta emniyet kemeri kullanımı olmak üzere, trafik ışıkları, araçların yağ ve lastik bakımları, sürücünün kendi şeridinde ilerlemesi, yaya ve öğrenci geçişleri, kavşaklar ve daha onlarca önemli konuda uygulama yaptılar. Trafik polislerinin de yardımıyla parkuru başarıyla tamamlayan öğrencilerin yanına giden Vali Günay Özdemir, hepsine teşekkür etti ve özellikle de emniyet kemeri kullanımında dikkatli olmalarını istedi.

Vali Özdemir daha sonra çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf çekimi sırasında ilginç bir gelişme yaşandı. Bir gazeteci, “Çocuklar içinizde Vali olmak isteyen var mı?” diye bir soru yöneltti. Havaya parmak kalkmayınca herkes bir süre bekledi ve yine parmak kalkmayınca gülüşmeler yaşandı. Vali Günay Özdemir de ortamı renklendirmek için çocuklarla, tuttukları futbol takımlarıyla ilgili diyalog kurdu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler