Hollanda'dan Kağızmanlı Öğrencilere Çanta

Hollanda'dan Kağızmanlı Öğrencilere Çanta

Hollanda'da doğup büyüyen Güliz Tomruk Kişi, babasının doğup büyüdüğü Kağızman'ı unutmadı.

Ali ÇELİK / KARS MANŞET

Kağızmanlı olup fakat Hollanda'da doğup büyüyen Rafet Kişi'nin kızı Güliz Tomruk Kişi, babasının doğup büyüdüğü ilçeye tatil için gelince burada babasının bulunduğu ve hatta annesinin de okuduğu mahalledeki okulu ziyaret edip, orada okuyan çocuklara çanta hediye etti. 

Güliz Tomruk Kişi gazetecilere yaptığı açıklamada "Babam Rafet Kişi bize 1955 tarihinde bu okulun açıldığını, bu okulda ne şartlarda okuduğunu çantasının olmadığını, Babaannemin kendi elleriyle diktiği dut bezinden çantalarının olduğunu, sadece bir defter, birde  kalem olduğunu, babamın bazı arkadaşlarınında o şartlarda ne defterleri nede kalemleri varmış. Babam defter yaprağını hemde kalamini kırarak bazen arkadaşlarıyla  paylaşıyormuş,Babam bize  bunu anlatınca ben hem çok etkilendim  bazen ağladım. Bunu Holllanda'da bulunan ve bizim arkadaş gurubumuzla paylaştım.Onlarda neden olmasın biz çanta kampanyası başlatalım dediler ve bu kampanyada bende dahil olarak 100 çocuğumuza çantan hazırladık. Bu yıl buraya 15 yıl sonra ilkkez geldim ve babam ve annemin okuduğu o okuldaki öğrencilermize Hollandadaki arkadaş topluluğumuzun haırladığı içerisinde tüm okul ihtiyaçlarının olduğu çantalar hediye ettim, inanınki ben öğrencileri görünce sanki babamın anlatığı o günler aklıma geldi. İnşallah bu öğrencilerimiz okuyup vatanına ve milletine hayırlı evlatlar olurlar." dedi.

Güliz Tomruk Kişi'nin Babası Rafet Kişi ise "Kızımın ve arkadaşlarının bu güzel yardımları beni çok duygulandırdı. Ben ve Eşim o zamanlar Kağızman Kesikköpru İlköğretim Okuluydu, şimdi baktığımda Şair Hıfzı Ortaokulu olmuş. Okul aynı yerdeydi, sanki ben o gunleri yaşadım. Hatta çocuklarıma okuduğum sınıfı bile gezdirdim. Eşimde burada okumuştu. 1973 yılında Hollanda'ya bekar olarak gittim evlendim, çocuklarımız orada doğdu orada büyüdü orada okudu ama bizim kültürümüzü unutmadan, ne kadar Hollada'da doğup büyüseler bile gönülleri hala burada kızım ve arkadaşlarına teşekkür ederim." diye konuştu.

hollandadan-kagizmanli-ogrencilere-canta-(3).jpghollandadan-kagizmanli-ogrencilere-canta-(1).jpghollandadan-kagizmanli-ogrencilere-canta-(2).jpghollandadan-kagizmanli-ogrencilere-canta-(4).jpghollandadan-kagizmanli-ogrencilere-canta-(1).jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler