Hotel Katerina Sarayı, şehrin tanıtımına büyük katkı sağlıyor

Hotel Katerina Sarayı, şehrin tanıtımına büyük katkı sağlıyor

Kars’ın eşsiz doğasının ve tarihi yapısının birbiri ile kucaklaştığı, Kars Kalesinin eteklerinde yer alan Hotel Katerina Sarayı, ünlüleri ve yerli, yabancı turistleri ağırlıyor.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Doğu Ekspresi ile Kars’a gelen turist sayısında artış gözlendiği son günlerde şehrin tanıtımı ve misafirperverliği ile adından söz ettiren Hotel Katerina Sarayı, kapılarını ünlülere de açtı. Son 1 haftada 4 ünlüyü misafir eden Katerina Hotel’in sahibi Baha Onur Erdoğdu, şehrin tanıtımı için ellerinden gelenin fazlasını yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

Kars’ın gerek kış turizmi gerek yaz turizmi gerekse diğer turizm alanlarında hak ettiği noktaya gelmesi için öncelikle otel işletmecilerine büyük görevler düştüğünü belirten Erdoğdu, “Kars’a her kesimden yerli ve yabancı turist gelmektedir. Bu turistler içerisinde ünlüler de bulunmaktadır. Biz Kars’ta misafirperverliğimizi iyi gösterebilirsek gelen turist hem Kars’ı daha iyi anımsayacak ve Kars’ımızı çevresine bu yönde tanıtacak hem de bir daha gelmek isteyecek ve insanları Kars’a gitmeleri konusunda da teşvik edecektir.” dedi.

Butik otel olma özelliği taşıyan Hotel Katerina Sarayı;

1800’lü yılların ilk çeyreğinde Rus Çarı II. Nikola tarafından Hollandalı mühendislere yaptırıldı. Katerina Sarayı, 2015 yılında Kemal Erdoğdu ve ailesi tarafından tarihi dokusuna uygun şekilde restore edildi.

hotel-katerina-sarayi,-sehrin-tanitimina-buyuk-katki-sagliyor-(2).jpghotel-katerina-sarayi,-sehrin-tanitimina-buyuk-katki-sagliyor-(3).jpghotel-katerina-sarayi,-sehrin-tanitimina-buyuk-katki-sagliyor-(1).jpghotel-katerina-sarayi,-sehrin-tanitimina-buyuk-katki-sagliyor-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler