'Huzurlu Okul Huzurlu Toplum'

'Huzurlu Okul Huzurlu Toplum'

Kars Valiliği öncülüğünde başlatılan “Huzurlu Okul Huzurlu Toplum Projesi” ile Kars'ta 110 bin çocuğa, bu çocukların anne babalarına ve onlarla devamlı iletişim halinde olan kamu personeline eğim veriliyor.

'Huzurlu Okul Huzurlu Toplum'

Kars Valiliği öncülüğünde başlatılan “Huzurlu Okul Huzurlu Toplum Projesi” ile Kars’ta 110 bin çocuğa, bu çocukların anne babalarına ve onlarla devamlı iletişim halinde olan kamu personeline eğim veriliyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı gönüllü katılım gösteren 30 personele verilecek “İl Milli Eğitim Müdürlüğü Personeli Formatör Eğitimi” Kars Öğretmen Evi'nde başladı. Projenin açılışına Kars Valisi Günay Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun’un da katıldı.

Öğretmen Evi’nde programda konuşan Kars Valisi Günay Özdemir, “Bu proje temelde öğretmenlerimiz ve sizlerle beraber yürüyecek. Asıl işin temeli sizlersiniz, öğretmen arkadaşlarımız. Çünkü toplumun eğitilmesinde, toplumun yönlendirilmesinde ve geleceğin planlanmasında, problemlerin çözümünde aslında öğretmen arkadaşlarımız ilk etapta temeli oluşturan görevliler. Bizim projemizde de aslında öğretmen arkadaşlarımız bu işin temelini oluşturuyor. Daha sonra ilçelerde bu işin kaymakamların başkanlığında komisyonlar kurulacak. Daha sonra ilde komisyonlar kurulacak. Bu projenin yürütülmesinde öğretmen arkadaşlarımız problemleri tespit edecekler. Ve bu problemler tespit edildikten sonra kendilerini ilgilendiren konuları kendileri çözecekler” dedi.

Özdemir, “Başka kurumları ilgilendiren sorunlar varsa, problemler varsa veya tespit ettikleri problemler ihtiyaçlar varsa o ihtiyaçları ilgili kurumlara gönderecekler ve ilgili kurumlar ihtiyaçları giderecekler. İlgili kurumların koordinasyonunu ilçelerde kaymakamlar sağlayacaklar. Kaymakamların çözemedikleri problemler yine ihtiyaçlar ile gelecek. İlde başkanlığımda oluşturulacak olan komisyonla bu problemlerin çözümü, ihtiyaçların giderilmesi yoluna gidilecek. Eğer bizim valilik olarak, il olarak çözemediğimiz problem olursa ilgili bakanlıklarla devreye girilecek, iletişime geçilecek ve ilgili bakanlıklarla mevzuat anlamında kaynak anlamında veya farklı alanlarda ne tür ihtiyaçlar varsa o ihtiyaçların giderilmesi sağlanacak. Yani burada temel görev aslında sizlere düşüyor. Çünkü sorunlar ve ihtiyaçlar ne kadar iyi tespit edilirse problemlerin çözümü de o kadar önemli ve o kadar kolay olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından projenin başlangıç faaliyeti olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Personeli Formatör Eğitimi’ne geçildi. Formatör eğitimine Vali Günay Özdemir ile Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun’da katıldı.

Huzurlu Okul Huzurlu Toplum Projesi, 5 gün sürecek. Eğitimlere, katılım gösteren personellere yönelik kapasite geliştirme ve bilinçlendirme eğitimleri ile çocuklara hizmet sunan tüm kamu personelinin farkındalık düzeylerinin artırılması için ilk adım atılmış olacak. Bu eğitimlerin sonucunda; çocuklarla birebir iletişim halinde olan öğretmenlerin, onlarla daha doğru ve etkili bir iletişim içerisinde olarak onların beklenti ve ihtiyaçlarını anlayacak ve en önemlisi çocuklara yüksek düzeyde bir rehberlik hizmeti verebilecek.

Eğitim tamamlandığında formatör olacak Milli Eğitim personelleri, Kars genelinde hizmet veren 4 bin öğretmene aldıkları eğitimi aktaracak. Bu eğitimin devamında diğer kamu kurumlarından gönüllü olan katılımcılara da yine bu kapsamda benzer bir eğitim verilecek. Katılımcılar da kendi kurumlarındaki toplam 6 bin memura aldıkları eğitimin içeriğini aktaracak ve Huzurlu Okul Huzurlu Toplum Projesi ilk adımını tamamlamış olacak. iha

huzurlu-okul-huzurlu-toplum-(1).jpg

huzurlu-okul-huzurlu-toplum-(2).jpg

huzurlu-okul-huzurlu-toplum-(3).jpg

huzurlu-okul-huzurlu-toplum-(4).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler