'Huzurlu Okul Huzurlu Toplum'

'Huzurlu Okul Huzurlu Toplum'

Kars Valiliği koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Huzurlu Okul Huzurlu Toplum Projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerin ikinci aşaması olan öğretme eğitimlerine başlandı.

30 Nisan 2015 tarihine kadar devam edecek olan eğitimler il merkezi ve 7 ilçede eş zamanlı olarak yürütülecek. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ilde çalışan kadrolu ve ücretli yaklaşık 4 bin 600 öğretmen bu eğitimlerde katılımcı olarak yer alacaklar. Eğitim grupları yaklaşık 30 katılımcıdan oluşmakta. Sadece il merkezinde toplamda 52 grup ve bin 600 öğretmen ilgili eğitimlere dahil olacaklar. İlçelerde de aynı planlamalar yapılırken eğitimler 20 nisan 2015 tarihi itibariyle başlayacak. Söz konusu eğitimler proje kapsamında yetiştirilen 30 formatör öğretmen tarafından veriliyor.

Proje ile il genelinde 10 bin gönüllü nefer, 69 bin öğrenci olmak üzere 110 bin çocuğa, bu çocukların anne babalarına ve onlarla devamlı iletişim halinde olan kamu personeline kapasite geliştirme ve bilinçlendirme eğitimi verecek.

Vali Günay Özdemir’in 10 yıllık hayalinin ürünü olan, yaklaşık 3 yıl sürecek ve tüm Türkiye’ye de örnek olacak proje ile Kars’ta yaşayan ebeveyn, idareci, kamu personeli ve gençlere kademeli olarak çocuğu ve çocuk psikolojisini tanıtan öğrencilerin akademik ve sosyal alanda yaşadıkları sorunların tespit edilmesine yönelik farkındalık oluşturan eğitimlerin verilmesi ve çeşitli faaliyetlerin uygulanması amaçlanıyor.

Vali Özdemir, projede eğitim gören öğretmen ve koordinatörleri Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ve Şube Müdürü Osman Urlunç ile birlikte Atatürk İlköğretim Okulunda eğitim gören öğrencileri ziyaret etti. Vali Özdemir, “Ülkemizin geleceği, toplumumuzun geleceği ve dünyanın geleceği siz öğretenlerin elindedir ve sizlere büyük görev düşüyor. Bizler çocuklarımızı huzurlu bir şekilde yetiştirirsek, mutlu bir genç nesil yetiştirirsek aileler ve çevresi mutlu olacak. Bizlerde daha mutlu bir toplum olacağız ve dünyaya da örnek bir mutluluk yaşatacağız. Çünkü biz şu anda eğitim konusunda özellikle öğretim konusunda belli bir aşama kat ettik ama eğitim konusunda bazı eksikliklerimiz var. Uygulamalardan kaynaklı eksikliklerimiz var. Bu eksiklikleri siz öğretmenler tamamlayacaksınızdır. Böylece Türkiye’ye örnek olacak bu projeyi birlikte yürüteceğiz. Tüm çocuklarımız özeldir. Ve bu proje kapsamında sizler problemleri tespit edeceksiniz. Her bir çocuğumuzun ayrı bir yeteneği ve geleceği vardır. Sizler o yetenek ve gelecekleri önceden keşfedeceksiniz. Ve hep birlikte bu problemleri, problem aşamasına gelmeden çözebilirsek, o problemler, toplumda sıkıntı yaşatmadan çözülmüş olacak. Bizim amacımız problemler ortaya çıktıktan sonra değil ortaya çıkmadan müdahale etmektir. Bu konudaki risk yönetimini gerçekleştirmek zorundayız.” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler