'Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet'

'Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet'

Sarıkamış'ta Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Müftülüğünce “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” konulu konferans düzenlendi.

'Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet'

Sarıkamış’ta Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Müftülüğünce “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” konulu konferans düzenlendi.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Sarıkamış İlçe Müftülüğünce “ Hz. Peygamber (SAV) Din ve Samimiyet” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa katılan davetlilere ilçe müftülüğü personeli tarafından dini kitaplar ve gül dağıtıldı. Sarıkamış Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Sarıkamış İmam Hatip Camii Müezzini Mustafa Destan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti sunmasının ardından, Sarıkamış İlçe Müftü Vekili Engin Kılıç, bir konuşma yaptı.

Kılıç, Müslüman denince akla gelen erdemlerin başında samimiyet geldiğini belirterek,”Samimiyet içi dışı bir olmak, iki yüzlülükten uzak durmak kısaca her işi Allah için Allah rızası için yapmaktır. Samimiyet ve ihlasın ilk temsilcileri şüphesiz peygamberlerdir. Peygamberlerin sonuncusu sevgili peygamberimiz rahmet elçisi, kelimenin tam anlamıyla samimiyet timsaliydi” diye konuştu.

Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Işık, samimiyet meselesinin içtenlik olduğunu, Müslüman’ın gönülden samimi olması gerektiğini söyledi.

Müslüman Allahın emirlerinin, kitaplarının, Allahın Resulünün, sünnetinin, yanında mıyım? Müslüman kardeşlerime karşı ne kadar samimiyim, içtenim, gönüldenim demesi ve uygulaması gerektiğini belirterek,”Samimi olmanın,gönülden olmanın bir Müslüman’ın vazgeçemeyeceği unsurlardır.Bunları gerçekten yapabilmek çok önemli.Bakınız peygamberimiz,Mekke’den Medine’ye göçtüğünde inanlar gelip diyorlar ki ya Resulullah,biz sana tabiyiz, sana uyuyoruz,seninle beraberiz ve senin yanındayız.İşte o zaman efendimiz Allaha, Resulüne ve diğer Müslümanlara karşı nasihat isterim diyor.Yani içtenlikle onun yanında olma, ona kalleşlik yapmama,onunla beraber olma, ona ters düşmeme, onunla aynı yolda yürüme, manasına içtenlikle samimiyet deniyor.Arkadaşlar  hadiste söylendiği gibi din samimiyettir.Bu yüzden samimiyet o kadar zor bir şeydir” diye konuştu.

Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Işık’a günün anısına plaket takdim etti. Program, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon gösterimi ile sona erdi.

Konferansa, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, İlçe Müftü vekili Engin Kılıç, Kaymakamlık Yazı işleri Müdürü Mustafa Doğanay, kurum amirleri ile sayıda vatandaş katıldı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler