İçli’den eylem çağrısı

İçli’den eylem çağrısı

Kars Dolunay Derneği Başkan Yardımcısı Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak'ın, Engelliler sitesine dayandırdığı haber şöyle:

İçli’den eylem çağrısı

Kars Dolunay Derneği Başkan Yardımcısı Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak’ın, Engelliler sitesine dayandırdığı haber şöyle:

Açıklanan 3.138 EKPSS kadrosuna tepki olarak başlatılan kadro eylemine öncülük eden Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, Bakan Faruk Çelik’in açıkladığı 4.151 kadroya karşı açıklama yaptı. İşte o açıklama:

“Değerli arkadaşlar 4 arkadaşımızın 18-23 temmuz arasında yapmış olduğu açlık grevi ilk sonucunu verdi.

Sayın Faruk Çelik’in bugün yaptığı açıklamaya göre atanacak engelli memur sayısı 4151 e ulaştı. Kuşkusuz bu sayı, önemli bir kazanım olmakla birlikte son derece yetersizdir. Mücadele edilmeseydi bu da elde edilemezdi. Her mücadele, o mücadeleden yarar görecek kişilerin katılımı olursa başarıyla sonuçlandırılabilir. 4 kişinin ve onları destekleyen 30-40 kişinin eylemi şimdilik bu kadarına yetmiştir. 150 kişilik kararlı bir topluluk meydana getirilebilirse daha iyi sonuçlar elde edilebilir. Önümüzdeki hafta çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı önünde bir basın toplantısı yapacağız. Eğer bu toplantıya en az 150 kişi katılırsa oturma eylemine ve diğer eylem biçimlerine dönüştürebiliriz. Basın toplantısı 20-30 kişiyle yapılırsa tepkilerimizi ve eleştirilerimizi sunmakla yetinmek zorunda kalırız. Önemli olan işsiz arkadaşlarımızın kendi sorunlarına sahip çıkmalarıdır. Onlar sahip çıktığı ölçüde ben mücadeleye sonuna kadar varım. Bu mücadelenin sonuç alınınıncaya kadar sürdürülmesine hazırım. İşsiz arkadaşlardan böyle bir mücadeleye katılmak isteyenler isimlerini bana bildirirlerse basın açıklaması tarihini açıklayacağım.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler