İçme Suyu Bakım ve Onarım Çalışmaları

İçme Suyu Bakım ve Onarım Çalışmaları

Arpaçay Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından köylerde yürütülen altyapı ve üstyapı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

İçme suyu depoları kullanılamayacak halde olan ya da onarım gereken köylere yönelik yapılan çalışmalarda mühendislerin yapmış olduğu tespitlerle depo yapım ve onarım işleri ve şebeke hattı yenileme işleri devam ediyor.

Arpaçay Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihaleleri yapılan içme suyu işleri için 5 farklı köyde çalışmalar başladı.İçme suyu şebeke hatları ile depo onarım ve yapım işleri kapsamında Telek ve Çanaksu köyü içme suyu deposu onarımı, Güvercin köyü içme suyu deposu yapımı ve Tepeköy köyü içme suyu deposu yapımı ve hat döşeme işlerinin yanı sıra kaynak yetersizliği nedeniyle şimdiye dek susuz olan Bacıoğlu köyünün de kaynak sıkıntısı çözüldü ve yaza kadar köy suya kavuşmuş olacak.

Yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulanan Kaymakam Faruk Erdem; vatandaşlarımızın nitelikli ve sağlıklı su içmeleri kapsamında yürütülen çalışmaların bu yıl da devam ettiğini ve büyük oranda su ile ilgili ciddi bir problem kalmadığını belirtti.

Kaymakam Erdem, Kaynak bulunamadığı için ilçe genelinde Melik, Taşlıağıl ve kısmen Taşbaşı köylerinin su sıkıntısı yaşadıklarını, kalan köylerle ilgili son yapılan çalışmalardan sonra bir sıkıntı kalmayacağını, bir diğer suyu olmayan köy olan Bacıoğlu köyünde ise ihale yapıldığını ve yazın suyu akıtacaklarını, kaynak bulunabilirse kalan 3 köyün de su sıkıntısını çözeceklerini ifade etti.

icme-suyu-bakim-ve-onarim-calismalari-(1).jpgicme-suyu-bakim-ve-onarim-calismalari-(2).jpgicme-suyu-bakim-ve-onarim-calismalari-(3).jpgicme-suyu-bakim-ve-onarim-calismalari-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler