İçme Suyuna 3K Darbesi

İçme Suyuna 3K Darbesi

Kars’ın Arpaçay ilçesinde etkili olan ağır kış koşulları içme suyunu vurdu.

3K diye adlandırılan “Kar-Kış-Kıyamet” içme suyu arızasının bulunmasını engelleyince işçiler günlerdir karlı zemin altında patlak arıyor. Belediye Başkanı Erçetin Altay da çalışmaları an be an takip ederek arızanın bir an önce giderilmesi için yoğun mesai harcıyor.

İlçenin içme suyu şebekelerinden biri soğuk nedeniyle 1 ay önce patlak verdi. Arızanın giderilmesi için yoğun çaba harcandı ama halen patlağın nereden kaynaklandığı bulunamadı. Bunun için de Belediye işçileri şebekenin geldiği bir çok noktada kazı yaptı. Toprağın donması ve alanın karla kaplı olması çalışmaları zorlaştırdı. Kepçe ile yapılan kazılarda şebekenin bazı yerlerinde sızıntıların da olduğu tespit edildi.

Çalışmaları an be an takip eden Belediye Başkanı Erçetin Altay, ilçenin yüksek kesimlerine su veremediklerini belirterek arızanın giderilmesi için büyük çaba harcadıklarını söyledi.

Başkan Altay şunları söyledi:

“Bu arıza yaklaşık bir aydır devam ediyordu. Birçok su kesintileriyle bunu çözmeye yönelik tedbirler aldık ama birde şehir içerisinde kayıp kaçakları azda olsa kontrol altına aldık. Ona rağmen yine de su sıkıntımız devam etti. Dün yine Carcı santrali ilerisinde daha önce kullandığımız su vardı yaz ayında köylüler onu iptal etmişlerdi. Bizde muhtarla görüşerek sabah 08.00’den akşam 17.00’ye kadar o suyu bağlayarak su sıkıntısını tamamıyla çözdük. Ama risk halen devam ediyor bugünde su ekipleri arkadaşlarımız gün boyu bu hattı kontrol ederek su arızasını buldular. Malum onu da belli yerlere sondaj yaparak arızayı çözeceğiz. Arpaçay’ın su sıkıntısı çözülmüş olacaktır. Suyun kaynağı Taşbaşından gelmekte “havanın bulağı” denilen mevkiden gelmekte. Şu anki hatta patlak olduğunu tespit ettik ve o patlak olan yeri bulmaya çalışıyoruz. Kış mevsimi olması nedeniyle çok zor ilerliyor çalışmamız ve arkadaşlarımızın çalışma şeklini görüyorsunuz”

kha

Önceki ve Sonraki Haberler