içme suyuna kavuşuyor

içme suyuna kavuşuyor

Digor Başköy içme suyuna kavuşuyor

Digor Başköy içme suyuna kavuşuyor

Kars’ın Digor İlçesi’ne bağlı Başköy’de susuzluk sona eriyor.
Başköy ile akraba olan Aşağı Başköy arasında yarım asırdır devam eden yayla davası yapılan anlaşmalarla tatlıya bağlandı.
Başköy Muhtarı Hamit Aydın ve Aşağı Başköy ileri gelenlerinden Zeki Aydın’ın girişimleriyle 2009 yılında barış sağlandı. Bu barış sayesinde içme suyu projesi geçtiğimiz ay ihale edildi.
Muhtar Hamit Aydın, “Köyümüzde, kurulduğundan beri süregelen içme suyu problemi giderilmiş ve köyümüz içme suyuna kavuşmuş olacaktır.” dedi.
Muhtar Aydın, ayrıca emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu barışa emeği geçen Aşağı Başköy Aliağa ailesinden başta Zeki Aydın, Prof. Dr. Mehmet Aydın, Aşağı Başköy Muhtarı Faruk Aydın ve diğer aile bireylerine teşekkür ederim. Ayrıca, bu sorunu gidermek için üstün çaba ve gayret gösteren Sayın Valimiz Ahmet Kara, Digor Kaymakamımız Sayın Serkan Şeker, İl Özel İdare Meclis Başkanımız Sayın Muzaffer Yağcı, Digor İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Bulgan, Şilan Efendioğlu ve birlik üyelerine teşekkürü borç bilirim. Bu projenin tüm Başköy halkına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler