İftar Çadırı 10. Yılına Girdi

İftar Çadırı 10. Yılına Girdi

18 Haziran 2015 tarihinde ilk günü yaşanacak olan Ramazan ayında Kağızman'da 10. İftar Çadırı kuruluyor.

Sait KÜÇÜK / karsmanset.com

10 yıldır İftar Çadırını kuran Kağızman Gençlik Derneği Başkanı Sedat Toper hazırlıklarına başladı. Kağızman Belediye Düğün Salonu’nda kurulan Kağızman İftar Çadırı 10. yılına girdi.

Kağızman Gençlik Derneği Başkanı Sedat Toper’in önderliğinde, Kağızman Belediye Başkanları’nın, Kağızman Kaymakamlarının ve işadamlarının sayesinde her yıl Ramazan ayında kurularak kimsesiz, yetim, öksüz ve fakir insanların Ramazan’da iftarını sıcak bir çorba, sıcak bir yemek ile açmasına vesile olan iftar çadırının bu yıl 10. kurularak devamlılığı sağlanmış olacak.

Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız’ın tahsis ettiği Belediye Düğün Salonu bu yıl yine Kağızman halkına iftar yemeklerini sunmaya devam edecek.

Dernek Başkanı Toper: Kağızmanlı ve Kağızmanlı olmayan işadamlarından destek alarak bugüne geldiklerin belirti.  Kağızman Gençlik Derneği Başkanı Sedat Toper duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi:

"Kağızman’daki iftar çadırı 10 yıldır benim girişimlerim ve çabam sayesinde kuruluyor. Bundan 10 yıl önce Kağızman’da ne taziye çadırı vardı ne de iftar çadırı vardı. Ben çok zorluklar çekerek bu noktaya getirdim. Son üç yıldır ilçe kaymakamlığı, belediye başkanlığı destek oluyor.  Bize destek olan herkese teşekkürlerimi bildiriyorum. Bu Kağızman iftar çadırına tabiî ki herkes destek olacak. İmkânı olan herkes desteğini yapacak.

Ben bu çadırı kurmaya ve devam ettirmeye başladığım andan bu yana çok sıkıntılar çektim. Ama özverili hemşerilerimizin sayesinde bu sıkıntıları aşarak hayır kazanmaya başladık. Çok şükür her akşam bazen 300, bazen 400 kişiye yemek veriyorum. Kim veriyorsa, destek oluyorsa Allah razı olsun. Ama bu çadır Kağızman Gençlik Derneği tarafından kurulmuş olup herkes tarafından destek alan bir çadırdır. Burada beş personelle çalışıyorum.

10. İftar Çadırını kurarak Perşembe günü ilk iftar yemeğimizi vereceğiz. Bana destek olan herkese tekrar teşekkür ediyorum, hayırsever insanların yardımlarını bekliyorum.

iftar-cadiri-10.-yilina-girdi-(1).jpgiftar-cadiri-10.-yilina-girdi-(2).jpgiftar-cadiri-10.-yilina-girdi-(3).jpgiftar-cadiri-10.-yilina-girdi-(4).jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler