İftar sonrası Dolunay resitali

İftar sonrası Dolunay resitali

ENGELLİLER DERNEĞİ'NDE GÖNÜL TELİNE DOKUNDULAR

İftar sonrası Dolunay resitali

ENGELLİLER DERNEĞİ’NDE GÖNÜL TELİNE DOKUNDULAR

Kars Kafkas Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenci ve öğretim görevlileri, esnaf ve çeşitli iş kollarında görev alan vatandaşlar engelliler derneği olan Dolunay Derneği’nde iftar sonrasında bir araya gelerek sıra gecesi düzenliyorlar.

Koltuk değnekleriyle, engelli araçlarıyla yaşam mücadelesi veren, günlerini bu dernekte geçiren engellileri dostları yalnız bırakmıyorlar. Çeşitli meslek gruplarından ve üniversiteden gelen derneğin gönüllü üyeleri amatörce bir ortam hazırlıyorlar. Saz, darbuka, ney ve daha bir çok müzik aletiyle derneğe gelen gönüllüler oluşturdukları türkü ve ilahi korosuyla engellilerin gönüllerine dokunuyorlar. Engellilerde çalabildikleri müzik aletlerine dokunarak koroya eşlik ediyorlar. Alkışlarıyla, sesleriyle tempo tutan engelliler sahur vaktine kadar stres atıp gecelerine renk katıyorlar.

Dolunay Derneği Başkanı Dr. Bahattin Şeker, başkan yardımcısı Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak ve bazı daire amirlerinin de katıldığı sıra gecesinde birlik, beraberlik, kardeşlik mesajları verildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerin de iştirak ettiği gece de duygu ve düşüncelerini ifade eden engelli derneğinin üyeleri, bir imkan sunulması halinde Urfa’ya gidip orada da bir sıra gecesine katılmak istediklerini belirtiler.

Dolunay Derneği başkan yardımcısı Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, “Bizleri bir Ramazana daha çıkaran yüce Rabbime sonsuz şükürler olsun. Bir ramazan akşamı sevgili dostlarımızla bir araya gelip güzel vakit geçirmemize vesile olduğ için Dolunay derneği kurucu üyelerine ve bize bu imkanı sağlayan devletimize sonsuz teşekkür ederiz. Bizler engelliler olarak gün boyu evlerimize takılıp kalmaktansa bu derneğin vasıtasıyla dışarı çıkarak birlik ve beraberlik içinde gerek üniversite elemanı gerekse serbest meslek sahibi kişilerin bir araya gelerek toplumun içerisinde bir kez daha var olduğumuzu gösteriyoruz. Bizim varlığımızda bizler kadar bizlerle beraber olan topumun diğer kesiminden her türlü insanın büyük bir pay hakkı vardır. Bu hakkı onlara teslim etmek zorundayız. Böyle bir gecede gökyüzünde yağmurun bardak gibi boşaldığı gecede sırılsıklam olsa bile çevre bu sıcaklıkta, dostluğun vermiş olduğu temizlikten dolayı bir kez daha hayata gözlerimizi açıyoruz. Ve bu hayattan beklentilerimiz insanlarla beraber, birlik ve beraberlik içinde bütün zorlukları aşacağımıza inanıyoruz. Bu zorlukları aşmakta bizlere büyük bir katkı yapı olan bu insanlara sonsuz şükranlarımızı iletiriz. Hepsine teşekkür ederim.” dedi.

Ocak ayrıca, “Türkiye’mizin her köşesinin kültürü bir ayrı güzellik, bir ayrı mutluluktur. Bu mutluluğu yaşamak için bizlerde bu hayatta sizlerle beraberiz. Bunu bu gecede bir kez daha anladık. Bizleri yalnız bırakmayan tüm Üniversite öğrencisi arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederiz.” açıklamasında bulundu.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi’nden öğretim üyesi Doç. Dr. Onur Atakişi ise, “Dolunay Derneğinin klasikleşmiş, geleneksel hale gelen sıra gecelerine konuk oluyorsunuz. Bizim burada amacımız kendimizi eğlendirmek değil, engelli kardeşlerimizle beraber olmak, onları eğlendirmek, ramazanın sevincini beraber paylaşmaktır. Bizim bütün gayretimiz bu arkadaşlarla beraber olmak, onları mutlu etmek. Buradaki bütün arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Ramazan ayında bir kaz defa bu tür aktiviteleri düzenliyoruz. Her gün derneğimizde iftar yemeği verilmekte dolayısıyla arkadaşlarımız sağ olsunlar katkıda bulunmaktalar. Ben buraya gelenlere, katkıda bulunanlara, herkese, engellilere dost olan herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. 

Yazar ve ozan Murat Şanlı da, “Dolunay derneğine ilk gelişimiz değil. Yıllar önce bu derneğe fahri üye olduk. Buradaki bulunuş amacımız engelli kardeşlerimizin toplumdaki yaşantılarına bir nebze olsun katkıda bulunmak, onları sosyal hayata kazandırmak, moral ve motivasyonlarını sağlamaktır. Bu yüzden buradayız. El ele gönül birliği oluşturduk. Saz heyeti oluşturduk. Çoğumuz amatör ve çoğumuz burada saz çalmayı öğrendi. Maksat burada bir şeylerle uğraşmak, engelli arkadaşlarımıza moral ve motivasyon sağlamak.” diye konuştu.

BU, İLK DEĞİL İNŞALLAH SON DA OLMAYACAK

Dolunay Derneği Başkanı Dr. Bahattin Şeker de, “Bu programa katılan herkese teşekkür ediyoruz. Bu, ilk değil inşallah son da olmayacak. Özellikle her yöreden öğrenci arkadaşlarımız derneğimize gelip etkinliklerini yapabilirler. O yüzden çok çok teşekkür ediyoruz ve devamını bekliyoruz, inşallah.” dedi. kha

 

Önceki ve Sonraki Haberler