Iğdır, Şehidini Gözyaşlarıyla Uğurladı

Iğdır, Şehidini Gözyaşlarıyla Uğurladı

Van'ın Saray ilçesindeki trafik kazasında şehit olan er Ali Ekber Aslan'nın cenazesi, memleketi Iğdır'da gözyaşları içinde toprağa verildi.

Iğdır, Şehidini Gözyaşlarıyla Uğurladı

Van’ın Saray ilçesindeki trafik kazasında şehit olan er Ali Ekber Aslan’nın cenazesi, memleketi Iğdır’da gözyaşları içinde toprağa verildi.

Şehit’in cenazesi Iğdır devlet hastanesi morgundan alınarak Karayolları arkasındaki Tuzlucalılar camiine getirildi. Burada yıkanan şehit erin cenazesi daha sonra gözyaşları içinde merkez asri mezarlığa getirilerek şehitliğe defnedildi

Asri mezarlıkta şehit er Ali Ekber Aslan’nın öz geçmişi okunduktan sonra Dini Hoca Hüseyin yeşil tarafından cenaze namazı kıldırıldı.

Hüseyin Yeşil, yaptığı konuşmada “Herkes Allah’tan geldi Allah’a gidecektir. Her canlı ölümü tadacaktır. Bu kardeşimizde şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Kuranı Kerim de vatan için ölenlere şehit denmiştir. Ali Ekber kardeşimizde peygamber ocağında şehit olmuştur. Allah ona şerefli onurlu bir ölüm nasip etmiş şehitlik mertebesi vermiştir.”dedi.

Daha sonra şehit er babası Samettin Aslan’ın(60) ve yakınlarının gözyaşları içinde toprağa verildi.

Baba Samettin Aslan, oğlum sigara bile içmezdi. Asker ocağına seve seve gitti. Trafik kazasına kurban gitmesi beni yıktı.” dedi.

Cenaze törenine 1. Mekanize Tugay komutanı Ömer Cüneyt Akyol, Iğdır valisi Ahmet Pek, 5. Hudut alay komutanı Ali Kalyoncu,Jandarma alay komutanı Erdem Yılmaz, Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ vali yardımcısı Şenol Kaya ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Bilindiği gibi Saray ilçesinin İran sınırında bulunan Rasim Çömez Hudut Karakolunda görev yapan askerleri taşıyan aracın, Koçbaşı köyü yakınlarında kontrolden çıkarak şarampole devrilmesi sonucu Ali Ekber Aslan şehit olmuştu.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanlığı,Başbakanlık ,Genelkurmay Başkanlığı, Milli savunma bakanlığı ve Iğdır valiliği çelenk gönderdi.

Şehit asker Aslan’ın annesini bir süre önce kaybettiği, babası Samettin Aslan’ın(60)ise İstanbul’da oturduğu, cenaze için Iğdır’a otobüsle geldiği öğrenildi.Şehit er Ali Ekber Aslan bekar ve evin tek erkek çocuğu olduğu ve terhisine 6 ay kaldığı öğrenildi.kha

Önceki ve Sonraki Haberler