Iğdır Halkı Demokrasi Nöbetinde

Iğdır Halkı Demokrasi Nöbetinde

Iğdır Halkı FETÖ terör örgütünün darbe girişimine karşı, demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyor.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)’nun darbe girişimin 22’inci gecesinde Iğdırlı vatandaşlar Hükümet Konağı önündeki demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyorlar.

Demokrasi nöbetçilerini yalnız bırakmayan Has Mandıra döner ve yaram dağıtırken, Yeşilay Iğdır şubesi kurduğu stantla su, meyve suyu ve kek ikram etmenin yanından zararlı alışkanlıklardan uzak durma konusunda bilgilendirme broşürleri dağıttı.

Programda vatandaşlara yemek servisinde bulunan Ak Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras yaptığı açıklamada, ülkemizin her tarafından olduğu gibi Iğdır’da da insanlarımızın ihtiyatla demokrasi nöbetini tutmaya devam ettiğini belirtti.

Aras, “15 Temmuz da 238 şehit verdik, 2 bin civarında da yaralımız oldu. Bu şehitlerimizin ve gazilerimiz sayesinde ülkemiz de demokrasi devam ediyor. Darbe girişimin de bulunanlar başarılı olmuş olsalardı, şimdi Türkiye Cumhuriyeti Devleti yerine FETÖ devleti olmuş olurdu. Ben bunun düşünme bile istemiyorum ki bu güzel günleri milletimize borçluyuz. Avrupa’nın vatının FETÖ ile birlikte girişmiş olduğu bu işkal hareketi karşısında milletimizin göstermiş olduğu direnç muhteşem bir dirençti! Halkımızın bu onurlu duruşu sayesinde önümüzü çok aydınlık olarak görüyorum. Bunların anlayamadı bir şey var, bizim milletimiz; şahadete koşarak giden bir millettir, din uğruna, vatan uğruna ve bayrak uğrunda şehit olmak herkese nasip olmaz. Yüce milletimiz ülkenin selameti için şehit olmak genç kızın gelinliği istemesi gibi bilir, bunun için bu bizim için vazgeçilmezdir, bundan hiç kimse korkmaz. Bu manada bu darbe girişimin hayatını kaybeden Iğdırlı 3 şehidimizin de aralarında bulunduğu tüm demokrasi ve vatan uğrunda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Demokrasi bekçilerine yemek ikram eden İş adamı Ziya Yiğit de, 15 temmuz da ülkemizi karanlığa sürüklemeye çalışan Fettullahçı Terör Örgütüne karşı halkın büyük bir direnç göstermiş olduğunu vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz iş adamlarında düşen bu demokrasi nöbetçisi halkımıza, gecenin bu vaktine kadar buralarda 22 gün nöbet bekliyorlar. Bizde bunun bir borç olarak bilerek halkımıza yemek ikramında bulunduk. İnşallah ülkemiz böylesi kötü olumsuzluklarla karşılaşmaz. Bu FETÖ Terör Örgütünü buradan naletle kınıyorum” şeklinde konuştu.

Yeşilay Iğdır Şube Temsilcisi Abdulselam Taluk, darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara destek vermek için içecek ikram ettiklerini belirterek, “Burada hem demokrasi nöbetimiz tutuyoruz, hem halkımıza destek çıkıyoruz ve hem de kötü alışkanlıklardan gençlerimiz uzaklaştırmak için çalışma sürdürüyoruz. Bu manda genel merkezimizde bizi destekliyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler