Iğdır Üniversitesi'nde 11. Geleneksel Böcek Festivali

Iğdır Üniversitesi'nde 11. Geleneksel Böcek Festivali

Iğdır Üniversitesi'nde "11. Geleneksel Böcek Festivali" Etkinliği düzenlendi.

Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü 4. Sınıf öğrencileri tarafından toplanan yüzlerce böcek, koleksiyon haline getirilerek ‘II.Geleneksel Böcek Festivali’ adı altında sergilendi ve 8 koleksiyoner öğrenci grubu arasında yarışma düzenlendi.

Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Faik Yılmaz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murad Aydın Şanda, İktisadi İdari Birimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Başar, Orman ve Su İşleri Iğdır Şube Müdürü Mete Türkoğlu ile öğretim elemanları ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği böcek festivali etkinliği Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü Konferans Salonunda yapıldı. Festivalin açış konuşmasını yapan Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mesude Figen Dönmez, ‘II.Geleneksel Böcek Festivali’ etkinliği dahilinde böceklerin öğrenciler tarafındanIğdır’ın farklı coğrafyalarında toplandığını belirtti. Yrd. Doç. Dr. Mesude Figen Dönmez, Iğdır’ın Ağrı Dağı ile birlikte geniş bir yelpazede çeşitlilik arzeden ve araştırılmaya değer bir faunaya sahip olduğunu söyledi. ‘II.Geleneksel Böcek Festivali’ etkinliğinde daha sonra Entomoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Celalettin Gözüaçık ve Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kazım Kara da Böceklerin doğal yaşama zararları ve faydaları ile böcek türleri hakkında sunumlarını yaptılar.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murad Aydın, şuanda, geleneksel hale getirdikleri böcek festivali etkinliğinin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Faik Yılmaz’da, yapılan çalışmaların son derece özveriyle hazırlandığını ifade ederek, ‘II.Geleneksel Böcek Festivali’nin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Etkinlikte yapılan konuşmaların ardından böceklere ilişkin sunumlar yapıldı. Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü 4. Sınıf öğrencileri 8 farklı grupta yarıştılar. ‘Böcek Dünyası’na yönelik yapılan yarışmada, Ziraat Fakültesi’nin her bir bölümünden 8 Jüri üyesi böcek gruplarına 10 üzerinden puan vererek değerlendirmede bulundu.

Yapılan değerlendirme sonucunda 2. grup yarışmanın birincisi olarak salonda bulunan herkes tarafından büyük bir övgü aldı. Festival, yarışmada dereceye giren öğrenci gruplarına çeşitli hediyeler verilmesi ve davetlilere yapılan ikramla sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber