Iğdır’da 2. Dönem Müdürler Toplantısı Yapıldı

Iğdır’da 2. Dönem Müdürler Toplantısı Yapıldı

Iğdır’da 2015-2016 eğitim-Öğretim yılı 2. Dönem Müdürler Kurulu Toplantısı 125. Yıl Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, başkanlığında yapılan toplantıya Okul Müdürleri, Milli Eğitim Müdür yardımcısı Muhittin Yücel, Şube müdürleri Cevdet Parlar, Cabbar Turan, Adnan Ok ve Hüseyin Kıran katıldı.

Toplantı Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Toplantıda Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, “Katılımlarından dolayı tüm müdürlere ve müdür yardımcılarına teşekkür ederek hoş geldiniz diyerek şunları söyledi:” Mevcut kadromuz ile bu yıl daha başarılı olacağımıza inancımız tam. Gayemiz daha çok çalışarak ilimizin eğitim seviyesini daha yukarılara çıkartmaktır. Devlet İstatistik Enstitüsünün iller arası eğitim düzeyi ile ilgili olarak yaptıkları istatistik çalışmada iller bazında 69. Sıradayız. Hedefimiz 50.30. sıralar olmalıdır. Önemli derecelerde sınavlarda başarılı olduk. İnşallah bu yıl güzel işlere imza atacağız. İlk yarı hedeflediğimiz başarının üzerinde olduk. Eğitim seviyemiz gün geçtikçe artıyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sizler başarı sağladıkça bizler mutlu oluyoruz. 1 buçuk yıldır Iğdır’dayım okul müdürlerine kapımı ve gönlümü açtım. Kapımız gönlümüz herkese açıktır. Eğitimde öğretimde en iyi yere gelmek için çalışıyoruz. Bu bir yürüyüştür. Bu yürüyüşte geri kalan arkadaşlarla yollarımız ayıracağız. Yürüyüşü hızlı olan başarıyı yakalayan arkadaşlarla birlikte olacağız. Bunun içinde okul müdürü okulu ile ilgilenecek, mevzuatı iyi bilecek mevzuatı bilmeyen okul müdürü başarısız olur. Yazışma kurallarını bilmeyen arkadaşlarımız var. Öğretmen örnek yüce bir kişidir. Kıyafetiyle yaşayışıyla hareketiyle örnek olarak gösterilir. Öğretmen vicdanıyla, gönlüyle öğrenciyi en iyi şekilde yetiştirendir. Öğrenci veli ilişkisine önem verelim ev ziyaretleri yapalım. Başarılı başarısız her öğrencinin evini ziyaret edelim. Bu başarı getirecektir.” dedi.

Okul müdürlerinden devamlı yenilikçi olmaları ve eğitimde yeniliğini çok önemli olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, “Birbirimizle birlikteliği sağlayan bir politika izlediğimiz sürece eğitimde başarı sıralamamız daha da yükseğe çıkacaktır. Her zaman yenilikçi olmak gerekiyor ve öğrencileri bu yeniliklerden faydalandırmak gerekiyor. Okulunuza yeni atanan öğretmenlere sahip çıkın koruyun iyi şekilde yetişmelerini sağlayın. İdareci tatlı dilli herkesle barışık olmalı. Öğretmenlere ders programlarında yardımcı olun düzgün bir şekilde yapın. Öğretmenin hevesle çalışmasını sağlayın her şeyden önce okulunuzda huzuru sağlayın. Sosyal adaleti sağlayın.” diye konuştu.

Daha sonra TEOG sonuçlarına değinen Cırıt, “Teog sonuçlarına göre il ortalamamız %47’didir. Bu oran daha yüksek olmalıdır. İkinci dönem bunu artırmalıyız. Matematik ve Yabancı dil de ortalama düşüktür. Bu konuda her okul özel çalışma yapmalı. Eba sisteminden öğrenciler faydalanmalıdır. Sınavda oradan sorular çıkacaktır.” dedi.

Çeşitli konulara değinen Hakan Cırıt şunları söyledi. “Seçmeli dersler yönetmeliğe göre 12 Şubat 2016 tarihine kadar e-okul sistemine girilmesi gerekiyor. Seçmeli derslerin, veliye izahatının iyi yapılması gerekiyor. Seçmeli dersler için; Peygamber Efendimizin Hayatı (Siyer-i Nebi), Kuran-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler derslerinin seçilmesinin faydalı olacağını anlatmalıyız. Dini bilgilerini bilmeyen, vatanına, bayrağına, milletine sevgi beslemeyen bir neslin yetişmesini istemiyoruz., İç ve dış düşmanlarımız her alanda Kendi hayatını idame ettirmeye gücü olmayan bir neslin yetişmesi için uğraşıyor. Bunun için Seçmeli dersleri iyi seçip dinini bilen, peygamberini anlayan, vatanını, bayrağını, milletini seven gençler yetiştirmek zorundayız.”

Konuşmaların ardından gerçekleşen toplantı soru cevap şeklinde sona erdi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber